DemenTalent - Word actief als vrijwilliger

Kijk naar de mogelijkheden en talenten van mensen met dementie

Help hen deze in te zetten voor de maatschappij. Dat is het doel van DemenTalent. Als vrijwilliger binnen o.a. verenigingen, instellingen, wijkcentra, groenonderhoud, scholen en kerken. Zij voelen zich weer nuttig en waardevol. Het gevoels‐ en emotieleven gaat erop vooruit.

Op deze manier blijven zij de aansluiting met de maatschappij behouden, blijven zelfstandiger functioneren en worden minder afhankelijk van de eigen sociale omgeving.

"Ik heb weer de echte wereld gezien sinds ik vrijwilligerswerk doe, ik ervaar geen faalangst meer en voel me weer betrokken bij de maatschappij."

Vrijwilligerswerk voor mensen met een (beginnende) vorm van dementie

Heeft u (beginnende) dementie en ziet u nog voldoende mogelijkheden? Wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt om te doen? Wilt u zich op een laagdrempelige manier inzetten bij u in de buurt? Klik hier voor een DemenTalent bij u in buurt.

Iedereen is welkom! Elke persoon is anders, en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Vanuit uw talenten en interesses wordt er op zoek gegaan naar een vrijwilligersfunctie op maat. U staat daarin centraal. De nadruk komt hierbij te liggen op wat u wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt.

Probeer het vooral

Wellicht is de drempel om als vrijwilliger actief te worden bij u hoog. Het kan zijn dat u zich onzeker voelt of u bepaalde dingen nog wel kunt. Dat is heel normaal en dit geven bijna alle betrokken vrijwilligers aan. De ervaring leert, dat na het overwinnen van die drempel vrijwilligers met dementie erg veel waarde hechten aan het bezig zijn en zich nuttig voelen. Ook het contact met andere mensen wordt als belangrijke meerwaarde veel genoemd.

"Mijn man komt weer thuis zoals hij vroeger uit zijn werk thuis kwam, voldaan!"

    20-02-2017 00:00