Denk in mogelijkheden - Maak kennis met het lerend vermogen bij dementie

Lerend vermogen bij dementie. Denken in mogelijkheden

Het lerend vermogen van mensen met dementie is een onderbelicht thema in zorg en welzijn voor mensen met dementie. Het is belangrijk dat er meer naar de mogelijkheden gekeken wordt, in plaats van naar de beperkingen.
 

"Je kunt nog een heel goed leven hebben, ook al heb je dementie."
Henk Pagee - Leeft met Alzheimer

Dit thema vormt de basis van het project 'Lerend vermogen bij dementie: denken in mogelijkheden', met als doel om dit lerend vermogen meer onder de aandacht te brengen. Binnen dit project zijn 21 begeleidende films gemaakt. In de eerste films wordt de theorie uitgelegd door deskundigen.

De laatste tien films zijn inspirerende praktijkvoorbeelden. Zij tonen mensen met dementie die iets nieuws hebben geleerd en in tien filmpjes vertellen deskundigen, bijvoorbeeld over verschillende lesmethoden die daarvoor bestaan. In de filmpjes wordt getoond hoe dat leren daadwerkelijk plaatsvindt. U ziet onder meer hoe mensen met dementie thuis en in het verpleeghuis de weg leren vinden, huishoudelijke bezigheden zoals koffie zetten opnieuw aanleren en de tablet leren gebruiken, met als belangrijke opbrengst een betere kwaliteit van leven!

En is er voor docenten een toolkit ontwikkeld. De toolkit 'Lerend vermogen bij dementie: denken in mogelijkheden' is via het bestelformulier gratis aan te vragen door docenten in het MBO en HBO onderwijs.
    27-01-2017 00:00