Zingen in een koor kan je leven totaal veranderen. Of je nu 14 jaar bent en doelloos in een achterstand wijk over straat zwerft of dat je 75 bent, met of zonder dementie, en je voelt je eenzaam en afgeschreven. 

Bron: Alzheimer Muziek Geluk | Ignar Rip



Neem The Zimmers, een koor met leden van boven de 90 dat is opgericht voor een BBC documentaire om aandacht te geven aan de eenzaamheid en de verwaarlozing van ouderen.

Die "eenzame en verwaarloosde" oudjes hebben nu samen een cd uitgebracht en gaan op tournee naar Amerika.

Abbey Road studio’s

De initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde van het lied een aanklacht maken tegen de manier waarop ouderen in Groot-Brittannië worden weggestopt. Senioren verpieteren in bejaardentehuizen of zitten eenzaam thuis, een schande, volgens Samuels die deze misstand aan de kaak stelde in een BBC documentaire.

Hij huurde de beroemde Abbey Road studio’s af, trommelde Mike Hedges op die ook de muziek van de Ierse popgroep U2 produceerde. En zoals ze dat altijd zo mooi zeggen, de rest is geschiedenis.

Alle opbrengsten van de cd’s en de optredens van The Zimmers gaan naar goede doelen die zich inzetten voor ouderenzorg, maar de grootste winst is toch voor The Zimmers zelf, ze zijn niet meer eenzaam en voelen zich niet meer overbodig.

    23-01-2016 00:00