Laat je verbeelding groeien. Ga verhalen vertellen!

De TimeSlips methode opent de mogelijkheid om verhalen te vertellen voor iedereen door de druk om te onthouden te vervangen met de vrijheid om te veronderstellen. Wanneer geheugenverlies mensen van hun dierbaren ‘scheidt’, nodigt deze methode hen uit om van herinneren over te gaan naar verbeelden. Na jaren van afstand, kan verbeelding met name familieleden helpen om emotioneel weer met elkaar te verbinden en contact te komen.

Meer weten? Neem op 19 februari deel aan de studiedag Vertellen en Verhalen inzetten bij dementie.

Mooie vrouw die in het water staat


Verteld door Virginia, 87 

"Dit is op een strand – lijkt bijna op sneeuw. Is het sneeuw?

Ik vind het moeilijk om dat te beslissen – denk ik. Als ik naar haar kleren kijk, dan lijkt het op lente want ze is zonder jas.

Maar ze heeft haar voeten in het water. Zijn haar voeten in het water? Ja, ik denk van wel.

Weet je, het kan niet koud zijn want haar voeten zijn in het water. Ze zou Gloria Jean kunnen heten. Ze ziet er gelukkig uit, ze lacht. Ze heeft een mooie jurk aan.

Maar ik vraag me af wat de kleur van haar jurk is? Misschien blauw, ze zou blauw kunnen dragen omdat ze bij het water is en dat zou mooi zijn.

Misschien wacht ze hier op iemand – misschien haar vader of haar vriend – die haar komt halen voor een tripje met een boot.

Ik heb het gevoel dat ze dicht bij mij in de buurt woont. Ze is alleen. Maar ze is blij.
Misschien praat ze tegen de persoon die de foto neemt. Die persoon is geen vreemde – je zou niet poseren voor een vreemde. Zijn haar voeten in het water of in de sneeuw?

Waarom zou ze nu op een strand in een mooie jurk en zwarte broek die houding aannemen?

Ha! Ze lijkt op mij!" (lacht)

    12-01-2016 00:00