Theatervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
Theatervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
0 Review | Review toevoegen
Hoogwaardige theatervoorstelling dat ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poëzie verleidt tot contact.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

De theatervoorstellingen van Theater Veder zijn speciaal voor ouderen met geheugenproblemen gemaakt, cultureel aanbod op maat.
De voorstellingen zijn ontstaan vanuit de gedachte, als de bewoners niet meer naar het theater kunnen komen, dan brengen wij het theater naar de bewoners.
Tijdens de voorstellingen - die ook bezocht kunnen worden met familieleden en mantelzorgers - wisselen de spelers theater, muziek en podium met elkaar af. Interactie met het publiek zorgt vaak voor verrassende momenten. Herkenbare thema's passeren soms letterlijk de revue. Tijdens de theatervoorstellingen wordt gewerkt met de Veder Methode.

Achtergrond

Tijdens een theatervoorstelling van Theater Veder wordt welbewust het lange-termijngeheugen van de bewoners aangesproken omdat dat nog het langst intact is. De acteurs creëren een prettige, herkenbare wereld. Bijvoorbeeld door liedjes en gedichten voor te dragen uit de tijd dat de bewoners nog jong waren.

Dankzij de herkenning die hierdoor ontstaat, die zij in het dagelijkse leven vaak niet meer ervaren, voelen de ouderen met geheugenproblemen zich weer thuis. Het gevoel van vervreemding verdwijnt naar de achtergrond en het zelfvertrouwen wordt versterkt. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor contact.

De interactieve voorstellingen gaan over voor iedereen herkenbare thema's zoals de schooltijd, verjaardagen, het koningshuis en de kindertijd. Zowel bij aanvang als na afloop van de voorstelling hebben de acteurs contact met de aanwezigen.

Theater Veder

Naast huiskamer- of theatervoorstellingen gericht op ouderen met dementie, geeft Theater Veder regelmatig presentaties over de Veder Methode bij Alzheimercafés of aan vrijwilligers die verbonden zijn aan een zorginstelling. Veder heeft sinds 2007 op meer dan 300 locaties in heel Nederland huiskamervoorstellingen gegeven in zorgcentra en meer dan 2000 zorgprofessionals getraind in het toepassen van de Veder Methode. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de positieve effecten van de methode, zowel voor de ouderen als de mensen die met de methode werken.

Praktische informatie

  • Duur voorstelling: 60 tot 90 minuten
  • Groepsgrootte: max. 100 mensen met meer of mindere mate van dementie
  • Locatie: de voorstelling wordt verzorgd in de theaterzaal of soortgelijke zaal van uw zorginstelling
  • Geluids- en lichttechniek kan voor deze voorstelling extra ingehuurd worden
  • Neemt u gerust contact met ons op voor een orienterend gesprek of een vrijblijvende offerte.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.