Rooms snoezelen en andere verhalen. Pastorale belevenissen in een verpleeghuis.
0 Reviews | Review toevoegen

Empathische en krachtige verhalen over belevenissen in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Margreet Meijer beschrijft enkele herinneringen aan haar eerste werkplek.

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 15,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Margreet Meijer (1947) is geestelijk verzorger. In 'Rooms snoezelen' beschrijft ze enkele herinneringen aan haar eerste werkplek in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Het speelt zich af tussen 1990 en 1995, in een tijd dat de verpleeghuiszorg in Nederland anders georganiseerd was dan nu. Hoe de ontwikkelingen echter ook zijn, het gaat steeds om de zorg voor mensen. Ook in deze belevenissen staan zij centraal en Margreet laat hen zien in al hun schoonheid en kwetsbaarheid.

Van haar hand verschenen ook Brak land, mystiek voor beginners; Melodie, een vertelling over het verlangen en Pamflet uit Avila, eigentijds visioen van een innerlijke weg.

Recensie(s)

'Dit boekje van Margreet is eerbiedig en empathisch, teder en krachtig, beeldrijk en lerend en je kunt soms ook erg lachen of glimlachen om die oude pater - ook een collega. Rooms staat er in de titel. Het boekje drinkt als warme chocolademelk met slagroom op een winterdag.' 

Marinus van den Berg

Over de auteur

Margreet Meijer (1947) studeerde o.a. sociale pedagogiek en theologie en is sinds vele jaren werkzaam als geestelijk verzorger.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 978-90-8954-931-0
Auteur
: Wilma E. ter Mull
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Uitgeverij Elikser