Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson
Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson Rollz Motion Rythm Rollator - voor mensen met Parkinson
Parkinson Rollator Rollz Motion Rythm | bevordert regelmatig looppatroon
0 Reviews | Review toevoegen
De unieke Rollz geeft drie 'signalen' af die een regelmatig looppatroon bij Parkinson bevorderen. Laserlijn stimuleert de loopbeweging. Metronoom en de trilling in handvat ondersteunen het loopritme.

Standaard levertijd

7 werkdagen

€ 1.295,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Ervaar hoe de Parkinson Rollator met drie verschillende 'signalen' het looppatroon normaliseert

 

Parkinson rollator met instelbare cues

Deze rollator is ontwikkeld voor mensen met een verstoord looppatroon, dat optreedt bij de ziekte van Parkinson of andere neurologische problemen. Ook mensen met Multiple Screlose of die een beroerte hebben gehad kunnen een verstoord looppatroon hebben. In deze situaties kunnen de aanwijzingen van deze rollator (geluid, trilling, laserlijn) een regelmatig looppatroon stimuleren. Deze verschillende stimuli zorgen ervoor dat je een eerste of volgende stap kunt zetten of in je loopritme kunt blijven.

Deze stabiele rollator voorkomt vallen bij instabiliteit, terwijl de ‘cues’ freezing opheffen of een loopritme vast kunnen houden. Een geprojecteerde laserlijn kan een freeze opheffen en een metronoom of een repeterende vibratie in de handgrepen kan het loopritme aangeven.

Bekijk onderaan een video waarin een korte demonstratie van de rollator te zien is.

Vergoeding door zorgverzekering

Standaard rollators worden vaak niet vergoed door een zorgverzekering, maar een complexe loopondersteuning als de Rollz Motion Rhythm vaak wel, en vrijwel zeker bij de diagnose ziekte van Parkinson! Neem contact met uw zorgverzekeraar op om de mogelijkheden te bespreken.

Uiteraard kunt u ook buiten uw zorgverzekeraar om deze voorziening gewoon bij ons aanschaffen. Download het aanvraagformulier en vul deze in voordat u uw vergoedingsaanvraag aan uw verzekeraar stuurt. In de toelichting krijgt u uitleg hoe u uw aanvraag kunt onderbouwen. 

Verschillende cues om freezing op te heffen

Laser
Een groene laserlijn wordt op de grond geprojecteerd om een freeze op te kunnen heffen en om de staplengte en het loopritme te verbeteren.
Geluid
Een metronoom geeft het ingestelde loopritme aan. Het akoestisch signaal draagt bij aan het reguleren van de loopsnelheid.
Vibratie
Handgrepen vibreren in het loopritme. De tactiele cue heeft het voordeel dat deze onzichtbaar en onhoorbaar is voor de omgeving.

Blijf lopen

Gebruikt in revalidatieprogramma’s
Fysiotherapeuten en andere behandelaars kunnen deze veelzijdige Parkinsonrollator inzetten tijdens het revalidatieproces van patiënten met een neurologische aandoening of mobiliteitsletsel. Zoals mensen die in een coma hebben gelegen of lijden aan Multiple Sclerose of andere aandoeningen waarbij het nodig is om lopen te ondersteunen of zelfs opnieuw aan te leren.

Kom weer in je ritme met één druk op de knop

Makkelijk in te stellen en in te schakelen, zelf of samen met je behandelaar
De Rollz Motion Rhythm Parkinson rollator is ontwikkeld op exact hetzelfde frame als de Rollz Motion, waarbij een elektrische module is aangebracht voor visuele, auditieve of tactische stimuli tijdens het lopen.

Deze cues beginnen nadat een van de knoppen op de handgrepen is ingedrukt. Je therapeut kan helpen met het kiezen van de combinatie van de cues, frequentie, duur en de intensiteit die exact past bij je situatie.

Doorbreken van freezing

Cues zijn bedoeld als trigger om in actie te komen
Parkinsonpatiënten kunnen plotselinge, korte en tijdelijke momenten ervaren waarbij het niet lukt de ene voet voor de andere te plaatsen, ondanks de intentie om dat wel te doen. Dit kan leiden tot het karakteristieke beeld van voeten die snelle stapbewegingen maken op de plaats. Een trigger of cue op de Parkinson rollator kan dit doorbreken.

Unieke combinatie

De ene Parkinsonpatiënt is de andere niet, dus hoe kan één rollator de oplossing zijn voor alle Parkinson patiënten?
De drie cues op de Parkinson rollator kunnen gecombineerd worden op verschillende manieren en onderweg ge(de)activeerd worden. Hierdoor kun je altijd beschikken over de juiste cue op het juiste moment. Bovendien kan elke cue precies worden aangepast aan je behoefte voor wat betreft snelheid, intensiteit en duur. Op deze manier kan iedereen die de ziekte van Parkinson heeft zijn eigen ritme blijven aanhouden.

App - Voorkomen van gewenning

De cues kunnen nog persoonlijker worden afgesteld met de Rollz app. Sommige Parkinson patiënten raken na verloop van tijd misschien gewend aan de ingestelde cues. Terwijl ze de cues nog altijd waarnemen, reageren ze er niet meer op.

Om dit te ondervangen, kunnen de toonhoogte en activering van de cues met elkaar worden gemixt om een willekeurig patroon te creëren waarbij gewenning kan worden voorkomen.

De app voor de Rollz Parkinson rollator is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS en is makkelijk in gebruik.

Vooruitstrevend en smart cue control

Naast het aanpassen van de snelheid en de combinatie van de cues, wat ook op de Parkinson rollator zelf kan worden gedaan, kun je op de app ook de intensiteit, duur en voorspelbaarheid van de app instellen. Deze variabelen kunnen gemakkelijk aan de gebruiker worden aangepast. De patiënt kan ervoor kiezen de instellingen aan te passen op basis van zijn eigen ervaring, of in lijn met zijn revalidatieprogramma. Als er een therapeut bij is betrokken, kunnen de instellingen worden aangepast aan het trainingsschema.

Synchroniseren met je smartphone

De app kan gebruikt worden om de signalen gelijk te laten lopen met de rollator. Door een draadloze verbinding met de Rollz Motion Rhythm, kan je smartphone vibreren of het ritmische geluid afspelen. Dit kan ondersteunend zijn aan de signalen van de Parkinson rollator. De cues kunnen ook alleen op de smartphone worden afgespeeld. Met ‘oortjes’ in kan alleen jij de metronoom horen. De omgeving zal de cues dan niet waarnemen.

Geweldige stabiliteit en comfort

Aangezien dit een speciale versie is van de Rollz Motion, is de Rollz Motion Rhythm net zozeer een wendbare en stabiele rollator. De grote wielen kunnen obstakels eenvoudig nemen en het inklapmechanisme zorgt ervoor dat je deze Parkinson rollator makkelijk kunt meenemen.

Elke Rollz Motion rollator kan omgebouwd worden tot een Rollz Motion Rhythm door de Rhythm module er op aan te brengen en de handgrepen te vervangen.

Extra lasers, sleepremmen, rolstoelpakket

De Rollz Motion Rhythm Parkinson rollator kan worden geleverd met twee extra lasers. Wanneer de gebruiker de linker of rechter knop ingedrukt houdt, dan komt de laser naar links of naar rechts te staan waardoor het nemen van een bocht makkelijker wordt.

Sommige patiënten hebben last van festinatie en gaan steeds harder lopen. Sleepremmen houden de snelheid van de rollator onder controle en vergroten de veiligheid.

Het rolstoelpakket transformeert de Rollz Motion Rhythm van een rollator in een rolstoel in minder dan 30 seconden. Ideaal als je moe bent van het lopen en verder geduwd wilt worden. 

Gratis persoonlijke levering en demo bij u thuis

We houden rekening met de coronamaatregelen
Het is nu ingewikkeld om een winkel te bezoeken en een rollator aan te schaffen. Daarom bieden we de mogelijkheid dat een Rollz consulent de rollator bij u brengt, het afstelt zodat het u de meeste ondersteuning biedt en tips geeft over de juiste looppositie. De consulent komt bij u langs als u een Rollz Flex, Rollz Motion of Rollz Motion Performance bestelt via Dementie-winkel.nl. Levering van de Rollz Motion Rhythm kan tot 7 werkdagen duren.
Wilt u dat onze consulent langskomt? Bel ons dan gelijk nadat u uw bestelling heeft geplaatst.

Specificaties

Voordelen
 • Kleur Matt Black
 • 5 jaar garantie
 • Ontworpen in Nederland
 • Gratis retourneren binnen 14 dagen
Features
 • App – Pas de cues aan.
 • Laser – Laserlijn op de grond om uit een freeze te stappen.
 • Geluid – Blijf in het loopritme met de metronoom.
 • Vibratie – De trilling in het handvat laat je het het loopritme voelen.
 • Stabiel – Loop veilig en stabiel tussen de ergonomische handgrepen die in hoogte verstelbaar zijn.
 • Compact - De Rollz Motion Rhythm is gemakkelijk in te klappen tot een compact pakket dat in vrijwel elke auto past.
 • Rijcomfort - De grote achterwielen en foam handgrepen zorgen voor rijcomfort.
 • Wendbaar – Gemakkelijk sturen en bewegen dankzij de wendbare voorwielen.
 • Drempelhulp - Drempels en stoepen neemt u eenvoudig met de drempelhulp.
 • Veilig – Innovatieve trommelremmen, geschikt voor droge en natte omstandigheden.
Afmetingen
 • Rollator gewicht: 11,6 kg
 • Maximale belasting: 125 kg
 • Lengte gebruiker: 1,60 – 1,90 m
 • Zithoogte: 55 cm
 • Hoogte handgrepen: 87 – 98 cm
 • Afmetingen kussen rollator: 20 x 45 cm
 • Breedte: 67 cm
 • Lengte: 63 cm
 • Breedte ingeklapt: 31 cm
 • Voorwiel diameter: 8 inch
 • Achterwiel diameter: 12 inch
Materialen
 • Frame: gelast aluminium met een laklaag.
 • Handgrepen: polyurethaan (PU) schuim.
 • Bekleding zitkussen: 100% polyester.
 • Binnenkussen zitting en rolstoelpakket: vulling van PU-schuim.
 • Voorwielen: kunststof velgen met banden van PUrubber.
 • Achterwielen: kunststof velgen met banden van EVA-schuimrubber.
 • Armsteunen: bekleding van neopreen met styreen butadieen rubber (SBR); vulling van EVA-schuimrubber.

Demonstratie van de Rollz Motion Rythm Rollator

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.