Puzzelen met het brein - Dementie(zorg) in de praktijk - het ABCDementie
Puzzelen met het brein - Dementie(zorg) in de praktijk - het ABCDementie
1 Review | Review toevoegen
Op puzzelavontuur, met een koffer vol verhalen, ervaring tips en adviezen naar de wonderlijke wereld van dementie. Aan de hand van ontroerende, grappige en avontuurlijke verhalen.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 22,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst


Waarom en voor wie

Puzzelen met het Brein is precies dát wat er dagelijks nodig is in de omgang en in het contact maken met mensen die dementie hebben. Op puzzelavontuur, met een koffer vol verhalen, ervaring tips en adviezen naar de wonderlijke wereld van dementie. Aan de hand van ontroerende, grappige en avontuurlijke verhalen neemt het boek je mee op een uitdagend puzzelavontuur rondom de zorg van mensen met dementie. Waarbij de verhalen met een boodschap en het ABCDementie de reisleiders zijn. Bij het ABCDementie worden er per letter tips en adviezen gegeven voor de omgang en het contact maken met mensen die dementie hebben.

 

Uit het boek

Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een groot zorghart en een behoorlijke portie empathisch vermogen. Kan niet fout gaan wanneer zo iemand in de zorg werkt, hoor ik iemand denken...
Meestal heb ik er ook alleen maar gemak van, en geeft het me onder andere heel veel energie. Maar soms loopt alles een beetje over...Dan leef ik zo intens mee met een bewoner, voel ik zoveel verantwoording, dat er een gevaar bestaat dat ik bijna versmelt met de belevingswereld van de bewoner. Zijn of haar pijn wordt dan mijn pijn, hun onmacht, frustratie en psychisch lijden wordt dan een onderdeel van mijn bestaan. En dan loopt het vast, muurvast.

Over de auteur

Mariët de Landmeter (1982) woont samen met haar man en twee kinderen in Goes. Ze werkt vanaf haar zestiende in de zorg, als verzorgende IG, voornamelijk in verpleeghuizen waar mensen wonen die dementie hebben. In 2019 behaalt zij haar GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) diploma en wordt het delen van kennis over dementie(zorg) een passie van haar. Vanaf die tijd schrijft ze verhalen op Facebook waarbij ze op ontroerende, heldere en informatieve manier de lezer meeneemt op dementieavontuur. Op die manier laat ze zien dat werken in de (dementie) zorg uitdagend en avontuurlijk is en zeker de moeite waard. Ze vertelt graag over haar belevenissen in het verpleeghuis, maar ook het ondersteunen en informeren van haar collega's en mantelzorgers over dementie, en het adviseren hierin, geeft haar voldoening. In 2021 wordt ze ziek en kan ze lange tijd haar werk in het verpleeghuis niet uitvoeren, dat heeft haar onder andere gestimuleerd om dit boek te schrijven om zo indirect toch een bijdrage te kunnen leveren aan zorg voor, met en rondom mensen met dementie en hun naasten.

Specificaties

  • Aantal pagina's: 230
  • Geïllustreerd: Ja
  • Uitvoering: Paperback
  • Formaat: A5

Sorteren op:

Review toevoegen
Sonja Huyskens - 08-09-2022 07:42

Ik heb het in twee keer uitgelezen met een lach en een traan . Ik ben zorgkundige maar nu op pensioen en ik had gewild dat ik het jaren geleden had kunnen lezen want er staan zoveel tips, ervaringen en weetjes in . Dit is een boek die iedereen in de zorg zou moeten ,kunnen lezen . Proficiat

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789464506037
Auteur
Mariët de Landmeter-Moerdijk
Uitgeverij
Boekscout