Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set
Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set Photographic Treatment © complete set
Photographic Treatment © complete set
0 Review | Review toevoegen
De complete serie van vijf boeken. Elk met 30 fotografische tweeluiken. Ontwikkeld als therapeutisch instrument dat de fantasie stimuleert. Samengesteld door een beeldend kunstenaar.

Standaard levertijd

3 weken

€ 60,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Doel

Photographic Treatment © bestaat uit een serie van vijf boeken. Een 'Daily Photo Dose' 1 t/m 5, elk met dertig fotografische zwart-wit tweeluiken, verzameld en samengesteld door Laurence Aëgerter. Elk boek heeft hetzelfde doel: mensen stimuleren om hun fantasie te gebruiken. Uitgevoerd in samenwerking met neurologen, gerontologen en psychologen, wil het project als therapeutisch instrument fungeren om het welbevinden van mensen met dementie te bevorderen. 

Omdat dementie niet te genezen is, kan alleen de zorg voor mensen met dementie verbeterd worden en dat is wat dit project voor ogen heeft. Hersenstimulatie heeft  aangetoond bijzonder nuttig te zijn om het proces van hersendegeneratie tegen te gaan. Dit volgens het principe “use it or lose it”.

Beeldend associëren is een krachtig middel om hersenactiviteit te stimuleren. Het proces van verbindingen leggen tussen twee beelden vraagt specifieke cognitieve functies die een appèl doen op associatieve creativiteit en fantasie.

Het tweede doel van Photographic Treatment © is het welbevinden van mensen met dementie te verhogen door de sociale interactie die ze met hun verzorgers hebben tijdens het leggen van verbanden tussen de foto’s.

Dit kunstproject was finalist van de Nationale Zorg vernieuwingsprijs 2016. 

De Franse kunstenaar Laurence Aëgerter woont en werkt in Amsterdam en Marseille. Aëgerter onderzoekt door middel van projecten die de openbare ruimte, fotografie en kunstenaarsboeken omvatten, wat ons collectieve geheugen vorm geeft.

Haar werk bevindt zich in vele grote collecties waaronder Paul Getty Center, Los Angeles; MoMA en MET, New York; Bibliothèque Nationale, Parijs; MAMAC, Nice; Fries Museum, Leeuwarden. 

Als u de gehele set in een keer aanschaft, bespaart u geld. U krijgt dan 5 boeken voor €60,-

U kunt de boeken ook per stuk kopen. Een boek kost u €15,00 
Wilt u slechts een boek aankopen? Klik dan hier. 
 


Foto-interventie

Beeldend kunstenaar Laurence Aëgerter heeft ook een activiteit ontwikkeld die de deelnemers aanmoedigt eigen beeldcombinaties te maken – de foto-interventie. Door zelf creatief aan de slag te gaan met een variëteit aan mooie en leuke foto’s ontstaat plezier en interactie. Er wordt dus niet primair een beroep op het geheugen gedaan. Hierdoor voelt de oudere zich veilig en de eigenwaarde blijft intact. Heef u interesse in de interventie?  Klik dan hier. 

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
978-1-911306
Uitgeverij
Dewi Lewis Publishing