Onze moeders in de jaren 50-60-70 Onze moeders in de jaren 50-60-70
Onze moeders in de jaren 50-60-70 Onze moeders in de jaren 50-60-70
Onze moeders in de jaren 50-60-70
0 Review | Review toevoegen
A trip down memory lane. De wonderjaren werden ze wel genoemd: de jaren 50-60-70. Een roerige periode waarin alles nieuw, avontuurlijk en radicaal anders zou worden.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 17,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

A trip down memory lane!

De wonderjaren werden ze wel genoemd: de jaren 50-60-70. Een roerige periode waarin alles nieuw, avontuurlijk en radicaal anders zou worden. Zoals onze moeders en ouders het hadden, zo wilde niemand het meer, de haren werden losgegooid, vrouwen gingen massaal aan de pil en de scholen werden gemengd... Onze moeders in de jaren 50-60-70 brengt het verleden weer tot leven. Thank God for the Panty, disco en dansles, opstand aan het aanrecht, trouwen of hokken? De foto's van voorwerpen uit die tijd laten zien hoe het leven van de vrouw na deze jaren is veranderd. Geef dit leuke cadeauboek aan je moeder, zus of oma en laat ze vertellen over die tijd of haal samen verloren gewaande herinneringen van toen op.

   Bestellen  

Recensie(s)

Nederlanders zijn gek op boeken over vroeger. Uitgeverij Terra speelt daar al jaren slim op in met een almaar groeiende reeks boeken die het voornamelijk moeten hebben van de honderden nostalgische afbeeldingen. Kennen we van eerdere uitgaven de naam Wim van Grinsven, deze uitgave over de rol van moeders en meisjes van na de oorlog, is geschreven door naamgenote Annelies van Grinsven. Samen met coauteur Heleen Tichler gaat zij terug naar de rol van de vrouw in deze zo geïdealiseerde periode. Veel foto's en knipsels kennen we al uit eerdere boeken, hetgeen de originaliteit helaas niet echt ten goede komt. De kracht van deze serie boeken is echter dat zij telkens een andere doelgroep aanboort en daarom blijvend in een grote belangstelling voorziet. Dit boek omvat illustraties rond de cyclus van zwangerschap, geboorte, kleutertijd, lagere school, tienertijd, popmuziek, lectuur en uiteindelijk weer zwangerschap. Dit alles ondersteund door passende teksten. Leuk voor nieuwsgierige dochters en kleindochters, maar natuurlijk vooral voor moeders en oma's, om heerlijk bij weg te zwijmelen. Afgezien van de titel is deze uitgave vrijwel ongewijzigd.

Haaije Jansen

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789089896711
Auteur
Heleen Tichler, Annelies van Grinsven
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Terra