Oma is mij nog niet vergeten
Oma is mij nog niet vergeten - Oma Engel in de wereld van dementie (vanaf 8 jaar)
0 Review | Review toevoegen
Oma Engel heeft de ziekte van Alzheimer. Een verhaal over dementie, het maken van contact en over afscheid nemen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 17,50
Prijs per boek
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De oma van Job, oma Engel, heeft de ziekte van Alzheimer. Dit is een van de vele vormen van dementie. Haar hersenen zijn ziek en kunnen niet meer beter worden. Oma Engel kan daardoor niet meer goed denken, dingen onthouden en steeds moeilijker uit haar woorden komen. Daarom woont oma Engel op een verpleegafdeling. Job komt iedere week zijn oma bezoeken. Hij stapt dan even in haar beleefwereld en maakt dan contact via allerlei herkenbare activiteiten. 

Het omgaan met oudere mensen met dementie is een vak apart. Je moet je in iemand anders kunnen verplaatsen, goed kunnen luisteren, je moet geduldig zijn, rust uitstralen en een veilige en prettig omgeving kunnen aanbieden. In dit boek kom je meer te weten over dementie, wat er zich in de hersenen afspeelt, waarom oudere mensen met dementie veel over vroeger praten of soms boos kunnen reageren. Maar er staan ook verschillende leuke belevingsopdrachten in, handige tips en activiteiten om met ouderen met dementie in contact te komen.

Voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Over de schrijver

Hugo de Graaf (1983) werkt sinds 2003 als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Daarnaast bezoekt hij als het typetje marskramer Job ouderen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen. 
Door zijn verhalen op te schrijven deelt Hugo met passie zijn kennis en ervaringen. In dit kinderboek vertelt hij over de laatste jaren van zijn oma, die de ziekte van Alzheimer had. Een verhaal over dementie, het maken van contact en over afscheid nemen. 
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789464031591
Auteur
Hugo de Graaf
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Boekenscout