Muziekbeer Arthur
Muziekbeer Arthur
4 Reviews | Review toevoegen
Een muzikale muziekbeer speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Deze zachte beer combineert de voordelen van muziek met het gevoel ergens voor te mogen zorgen. Ruimte voor 1.000 nummers.

Standaard levertijd

Normaal 3-5 werkdagen.

€ 89,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Arthur de zingende teddybeer: Speciaal voor ouderen met dementie

Arthur de Beer is een zachte “zingende” teddybeer. Speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Deze lieve teddybeer zorgt voor ontspanning en sociaal contact. Ideaal ook om met Arthur en een rustig muziekje in slaap te vallen. Arthur de Beer vermaakt en prikkelt het brein als de muziek begint te spelen, opwekkend of rustgevend.

Combineer de voordelen van muziek met het zorggevoel 

Voor iemand met dementie is muziek van grote toegevoegde waarde. Ook is het voor hen heel fijn om het gevoel te hebben ergens voor te kunnen zorgen. Arthur de beer heeft het allebei. Vul de beer met iemands eigen favoriete muziek. Er is ruimte voor meer dan 1.000 nummers. Knijp in het linker pootje van de beer en hij begint te “zingen”. Verder houdt de beer van knuffelen en is hij lekker zacht. Dit voelt veilig en vertrouwd. 

Zorgen voor de beer voelt vertrouwd

Het  zorgen voor en de interactie met een zachte beer maakt iets los. Het geeft een gevoel van veiligheid, zelfwaardigheid en maakt moederlijke/vaderlijke gevoelens los. Samen met leuke muziek maakt dit mensen actief en verhoogt het niveau van bewustzijn.

De beer werkt als een MP3 Speler

Arthur de beer heeft op zijn rug een opening met klittenband. Hier zit een ingebouwde MP3-speler verstopt. De beer werkt op batterijen die veilig zijn verstopt (batterijen niet inbegrepen). Koppel de beer eenvoudig met een usb-kabel aan de computer. De beer kan gevuld worden met luisterboeken, leuke liedjes, verzorgende ritmes of zelfs Bijbelverhalen. De beer heeft in intern geheugen van 4GB. Hiermee is er ruimte voor meer dan 1.000 nummers. 

De voordelen van Arthur de beer op een rijtje

 • De beer is rustgevend
 • Stimuleert het brein met muziek
 • Verhoogt het bewustzijn en zelfwaardigheid
 • De beer maakt mensen toegankelijk
 • Speciaal ontworpen voor ouderen met dementie

Geef Arthur de beer cadeau

Opzoek naar iets wat je iemand met dementie cadeau kunt geven? Geef hen deze lieve muzikale beer. Arthur de beer voegt iets toe aan de kwaliteit van leven en maakt iets warms los in mensen. 

Specificaties

 • Lengte: 38 cm
 • Breedte: 22,5 cm
 • Gewicht: 1kg 
 • Neus & ogen geborduurd (stof/garen) 
 • Gebruiksduur: 9 uur
 • Stopt vanzelf na 30 minuten
 • Soort accu: lithium-ion
 • Opslagcapaciteit: 4 Gb
 • Muzikale functies: zowel loop als shuffle in te stellen

Sorteren op:

Review toevoegen
Suzanne | Dementie-winkel.nl - 06-09-2022 12:00

Dank voor onderstaande reviews/tips. Deze zijn doorgegeven aan de ontwikkelaar.
Muziekbeer Arthur is speciaal ontwikkeld voor mensen die de radio of andere geluidsdrager niet goed (meer) kunnen bedienen. Doorklikken naar volgend nummer kan daarom (nog) niet. De Muziekbeer wordt aangezet en gegeven om mee te knuffelen.

Muziek is vaak rechtstreeks in MP3 te verkrijgen en/of te rippen vanaf CD's. MP4 kan in principe wel worden afgespeeld. Er moet dan goed op de instellingen worden gelet. Als MP4 onverhoopt toch niet werkt, kan de MP4 omgezet worden naar MP3. Daar wordt vaak een online-converter voor gebruikt.

hilda - 24-02-2022 20:03

als je de bestanden echt als mp3 download gaat het goed, het is noodzakelijk om mp4 bij de juiste aanbieder om te zetten tot mp3 anders lijkt het of beer het niet doet. geluid kan ook snel te hard zijn waardoor eerder lawaaierig klinkt dan als muziek, dit is echt even afstemmen maar dan heb je er een heel fijne troostrijke lieve beer aan. inderdaad nog een te ontwikkelen punt is, dat je niet kunt doorklikken als je even geen zin in een liedje hebt en toch door wilt luisteren.

Jolanda van Oosten - 03-06-2020 18:02

Het is jammer dat je niet liedjes door kunt "klikken"
Verder een waardevolle toevoeging voor ouderen met dementie.
Maar met de extra "doorklik" functie zou de beer nog beter tot zijn recht komen

Mevr.A.J.E.van Keulen-Valentijn - 13-01-2020 13:05

Er kunnen op de beer heel erg veel muzieknummers opgenomen worden ,wij hadden zo'n 95 oude (bekende) liedjes van vroeger opgenomen (was best veel werk) en in de beer gezet . Het blijkt nu dat telkens de eerst opgenomen liedjes worden afgespeeld, als je de beer daarna afzet en weer opnieuw aanzet krijg je steeds weer die eerst opgenomen liedje te horen. Er wordt doorgaans gemiddeld niet langer dan een half uur geluisterd, zodat je ,zeg maar, liedje 11 t/m 95 nooit te horen krijgt.
Erg Irritant en volkomen onbegrijpelijk dat je de verdere nummers niet kan laten afspelen vanaf waar je gestopt bent.