Last van vergetelijkheid - Communicatie vanuit je hart
Last van vergetelijkheid - Communicatie vanuit je hart
Reviews | Review toevoegen

Een positieve benadering mét compassie, daar gaat het om. Laten we kijken: wat kun je nog wel? Dit boek gaat over PAC! De Positieve Aanpak in Communicatie! Uiteindelijk maken we samen het verschil.

Standaard levertijd

10 - 14 dagen

€ 19,51
Prijs per deelnemer

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers 

Inhoud

Waarom zijn we toch geneigd ons te concentreren op wat iemand met dementie niet meer kan, vraagt TinekeSleen zich af. Wat als we ons gaan richten op de vermogens van wat iemand nog wél kan? Als we de interactie proberen te verbeteren?

Of u nu zorg draagt voor een geliefde of zorg verleent als professional, communicatie met uw naaste met dementie komt na het lezen van dit boek recht vanuit uw hart!

  bestellen  

Recensies

"Dit is geen wetenschappelijk verhaal. Onderwerpen als: herinneringen, de anatomie van de hersenen, methodes van hulpverlening en veranderingen, bewustwording, het belang van samen zijn en ontmoeten, respect, communicatie en een positieve aanpak worden verhalend en kort, bijna speels, weergegeven. De karakteristieke zwart-wittekeningen typeren de tekst en er wordt besloten met een dankwoord van Van Sleen zelf. Valt op door de warme professionaliteit als uitgangspunt van de verpleegkundige hulpverlener."

S.C. Gosker
 

"Een boek kan over alles gaan, maar een boek moet wel je leven veranderen". Nu heeft het lezen van dit boek van Tineke van Sleen niet echt mijn leven, maar absoluut wel mijn kijk op de mens met dementie verandert! Ooit eraan gedacht om demente mensen te vergelijken met een diamant, smaragd, amber of robijn? Tineke kijkt naar hen als naar edelstenen. 'Welke zorg heb jij nodig? Wat kun je nog allemaal? En hoe heb ik te poetsen, te wrijven om jou te laten glimmen, glanzen?" Dit zeer toegankelijke en vlot geschreven boek benadert een complexe hersenaandoening als dementie op een soort luchtige maar zeer betrokken wijze, ook door de treffende tekeningetjes. Last van vergetelijkheid; ik vind het een juweeltje!"

Literair uitgever Mizzie van der Pluijm

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789402168884
Auteur
: Tineke van Sleen
Uitgever
: Brave New Books