Kookbeveiliger - Vulkon - Kopen
Kookbeveiliger - Vulkon - Kopen
0 Reviews | Review toevoegen

Bij rookdetectie sluit de kookbeveiliger de gastoevoer of de elektra van uw kooktoestel af. Werkt op alle typen kooktoestellen: gas, elektrisch, halogeen, inductie of keramisch.

Standaard levertijd

2-3 weken. Datum van montage in overleg.

€ 595,00
Prijs per Kookbeveiliger, exclusief installatiekosten

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Pakweg de helft van de woningbranden in Nederland ontstaat in de keuken. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door 'Vlam in de pan' omdat iemand vergeet het gas of de elektriciteit uit te schakelen terwijl de pan nog op het fornuis staat. De Vulkon kookbeveiliger voorkomt dat dit ooit nog kan ontstaan. Bij rookdetectie sluit de kookbeveiliger de gastoevoer of de elektra van uw kooktoestel af. Werkt op alle typen kooktoestellen: gas, elektrisch, halogeen, inductie of keramisch. Wanneer de Vulkon Kookbeveiliger bij u of één van uw naasten is geïnstalleerd zal er geen enkel gevaar ontstaan als men per ongeluk vergeet de kookplaat uit te zetten!
 
 • Zelfstandig wonende particulieren
  U kunt hier allemaal zelf wel iemand invullen aan wie u denkt of waarbij u vaker de gedachte heeft gehad; als ik weg ben, gaat het dan wel allemaal goed met het koken? Met de Vulkon Kookbeveiliger kunt u uw angst voor 'vlam in de pan' loslaten.
 • Seniorencomplexen
  In seniorencomplexen waar men nog zelfstandig mag koken is onze kookbeveiliger een 'must have'. Elektrisch koken is met betrekking tot vlam in de pan net zo onveilig als koken op gas. Bij brand in één appartement is het risico voor aanliggende appartementen erg groot.
 • Woongroepen
  Mensen met een beperking delen vaak met meerdere personen één keuken. Juist omdat men met meerdere mensen een keuken verslapt de aandacht snel omdat men het gevoel heeft dat de ander er wel op let en het achteraf  “… ik dacht dat jij …” 

Hoe werkt de kookbeveiliger?

De kookbeveiliger zet rookdetectie om naar het afsluiten van de gastoevoer of de elektra (voor halogeen, inductie of keramisch) van uw kooktoestel. De rookmelder is voorzien van een zender die een signaal stuurt naar een ontvanger zodra de rookmelder rook detecteert. Deze zender en ontvanger werken op een eigen unieke frequentie, dat wil zeggen dat ze niet per ongeluk kunnen reageren op afstandsbedieningen, telefoons, wifi, of andere op afstand bedienbare apparaten. Deze unieke frequentie zorgt er voor dat alleen het gas of elektra van de kookplaat wordt afgesloten in de woning waar de rookmelder afgaat, dus niet bij buren of andere kookbeveiligers in bijvoorbeeld een wooncomplex.

Zodra de rookmelder rook detecteert hoort u een luid alarmsignaal en tegelijkertijd wordt er een signaal gestuurd naar de ontvanger welke een gasafsluiter activeert en het gas direct afsluit van de kookplaat. Dit heeft geen invloed op andere gasverbruikers zoals verwarming of warm water. Bij kookplaten op elektra wordt alléén de stroomtoevoer van de kookplaat afgesloten.

De gas- of elektratoevoer naar de kookplaat blijft net zo lang afgesloten totdat de reset knop (rode oplichtende drukknop) op de schakelkast wordt ingedrukt (dus ook al stopt de rookmelder met alarmeren, dan blijft de gas-/stroomtoevoer afgesloten).

Bekijk ook de video onderaan deze pagina.

Techische gegevens

 • De Vulkon Kookbeveiliger is uitvoerig getest en gekeurd door Thales en Normatic wat geresulteerd heeft in een CE normering, ondersteund door een Declaration of Conformity.
 • De rookmelder en de zender zijn beide voorzien van een lithium accu zodat ze 10 jaar meegaan zonder dat u batterijen hoeft te vervangen. Tevens is de rookmelder voorzien van stofcompensatie welke ervoor zorgt dat “valse meldingen” nagenoeg onmogelijk zijn.
 • De rookmelder is “uit te lezen” en verschaft informatie over het aantal daadwerkelijke alarmeringen, aantal keer dat de kookbeveiliger getest is ( minimaal 1 x per maand wordt aanbevolen), hoe vaak hij van zijn grondplaat is gehaald en de status van batterij.

Kopen of huren

De Vulkon Kookbeveiliger is op twee manieren te verkrijgen. U kunt kiezen tussen huren of kopen. Kopen is op de lange duur voordeliger, maar vergt een aardige investering. De kookbeveiliger kan na een aantal jaar echter altijd verplaatst worden naar een andere woning, zodat hij ook daar weer zijn werk doet. 

Vulkon Kookbeveiliger huren

Prijs: € 14,95 p/mnd incl. btw

Een uitkomst wanneer u denkt dat het gebruik van de kookbeveiliger tijdelijk is. U kunt na 1 jaar het huurcontract maandelijks opzeggen. Het huren van de Vulkon kookbeveiliger gaat eenvoudig en zonder kleine lettertjes. Wij nemen uw gegevens op en maken een installatieafspraak. Onze installateur komt bij u langs en neemt de huurovereenkomst mee (linkje zie voorbeeld contract). Zodra de montage gereed is krijgt u een duidelijke uitleg van de installateur en pas als alles naar tevredenheid werkt tekent u de huurovereenkomst en is de keuken beveiligd tegen vlam in de pan.
 • De maandtermijn voor het huren bedraagt slechts € 14,95 inclusief btw en wordt per automatische incasso voldaan.
 • De eenmalige installatiekosten bedragen € 195,- inclusief btw, dit is inclusief het weer ophalen na opzegging.
 • Deze eenmalige kosten worden bij de monteur gepind als de installatie gereed is.
 • De huur is na 1 jaar maandelijks opzegbaar per de 1e van de maand.
 • Wanneer u aangeeft dat u de kookbeveiliger niet meer wenst te gebruiken maken wij een afspraak met u en komen de kookbeveiliger demonteren. Hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden.
Vulkon Kookbeveiliger kopen

Prijs: € 595,- incl. btw exclusief installatiekosten

U kunt de kookbeveiliger ook kopen, hij is makkelijk mee te nemen bij een verhuizing en op de rookmelder na zal hij waarschijnlijk een leven lang mee gaan.
 • De prijs bedraagt € 595,- inclusief btw
 • De kosten van de montage zijn € 95,- inclusief btw.
 • De monteur komt de kookbeveiliger installeren.
 • De kookbeveiliger heeft een rookmelder die gevoed wordt door een 10 jaars lithium accu. Na 9 jaar nemen wij contact met u op om alleen rookmelder te vervangen, de schakelkast dient alleen op werking gecontroleerd te worden maar hoeft niet te worden vervangen. Hierna is de kookbeveiliger weer gereed voor nog eens 10 jaar veilig koken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten