Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals
Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals
Dementiebril Into D'mentia - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals
0 Review | Review toevoegen
Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met VR dementie-simulatie die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt. Brengt compassie tot leven. Vanaf 15 personen per dagdeel.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Met de Dementiebril ervaar je het dagelijks leven door de ogen van iemand met dementie. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor naasten met dementie te vergroten en daardoor hen beter te kunnen ondersteunen. Ervaringstraining met een VR dementie-simulatie die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt. Zowel geschikt voor mantelzorgers als voor zorgprofessionals. Helpt om beter af te stemmen en aan te sluiten bij de persoon met dementie. 

Dementiebril

De Dementiebril is een VR simulatietraining. De Dementiebril bestaat uit een app op een Virtual Reality-bril. De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

Als (zorg)organisatie of gemeente de Dementiebril aanbieden

Als (zorg)organisatie of gemeente kunt u de Dementiebril op twee manieren aanbieden aan mantelzorgers en zorgprofessionals van mensen met dementie.

Optie 1: georganiseerde training op locatie
Optie 2: een licentie aanschaffen met eenmalige training

Programma georganiseerde training op locatie

We werken bij een training door ons verzorgd met 3 VR-brillen en 1 trainer. Nadat 3 cursisten de simulatie hebben meegemaakt door met de bril gedurende 15 minuten in het leven van iemand met dementie te stappen, volgt een kort nagesprek met de trainer. We werken dan volgens een rooster, waarbij elke 45 minuten een nieuwe groep aan de beurt is.

Leer dementie te begrijpen

Zorgen voor iemand met dementie is een belastende taak. Dit geldt zeker voor mantelzorgers. Into D’mentia geeft een levensecht inzicht in dementie en vergroot daarmee het begrip. Dit komt de dagelijkse zorg ten goede. Samen zorgen we voor een betere dementiezorg.

Simulatietraining

Into D’mentia ontwikkelt trainingen vanuit de overtuiging dat een beter begrip van het ziektebeeld van dementie, de relatie tussen de verzorgende en de persoon met dementie direct verbetert en verdiept. 
De simulatietraining neemt je mee in de leefwereld van een persoon met dementie: als je zelf ervaart hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren. Het doel is om de draagkracht van mantelzorgers en zorgverleners te vergroten.

Georganiseerde training met de Dementiebril

De trainer van Into D’mentia komt bij u op locatie, zorgt voor de Virtual Reality-apparatuur zorgt en begeleid de mantelzorgers in de ervaring. Per dagdeel kunnen achtereenvolgens 15 cursisten getraind worden. In totaal dus maximaal 30 cursisten per dag.

Wij bieden deze VR trainingen in 2 vormen aan:

 • Type 1 - zonder groepssessie:
  Hierbij volgt er na een korte introductie, de individuele VR beleving gevolgd door een nagesprek in een groepje van 3 personen. Totale tijdsduur 45 minuten.
 • Type 2 - met groepssessie:
  Identiek aan type 1, maar dan aangevuld met een groepssessie aan het einde van de dag, waarbij op basis van de ervaring nog informatie wordt gedeeld door onze trainer over de omgang met en zorg voor mensen met dementie. Groepssessie in 75 minuten. 

Het nagesprek is gericht op reflectie en de groepssessie op informatie. We maken een schema dat we dan gedurende de dag volgen.

Per tijdsslot is er ruimte voor 3 cursisten.

 • Op een dagdeel trainen wij 15 cursisten (Type 1 of 2)
 • Op een hele dag trainen we 30 cursisten zonder groepssessie (Type 1)
 • Op een hele dag trainen we 24 cursisten met groepssessie (Type 2)

Voor de training dienen wij over een ruimte te kunnen beschikken waar drie cursisten ruim uit elkaar kunnen zitten, met een vrije ruimte van 1,5 meter om elke cursist heen. Het liefst werken wij dan met stoelen die kunnen draaien (bureau stoelen), maar een stoel zonder leuning kan ook.

Aanbod

Heeft u specifieke wensen dan treden wij graag met u in overleg om een aanbieding op maat samen te stellen. Ook voor organisaties en scholen die medewerkers en leerlingen de ervaring willen aanbieden in kader van scholingsprogramma bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

Georganiseerde training

 • Dagdeel - 15 cursisten Type 1 - zonder groepssessie: € 1.179,75
 • Dagdeel - 15 cursisten Type 2 - met groepssessie: € 1.397,55
 • Hele dag - 30 cursisten Type 1 - zonder groepssessie: € 1.923,90
 • Hele dag - 24 cursisten Type 2 - met groepssessie: € 1.972,30
 • Toegang tot de VR simulatie
 • Nagesprek met Into D’mentia trainer

Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. 

  vraag vrijblijvend offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Soort educatie
Cursus en opleiding
Geaccrediteerd
Lezing
Workshop en training
Webinar
Doelgroep educatie
Zorgprofessionals
Particulieren
Onderwerp van educatie
Activiteit stimuleren
Anneke van der Plaats
Aromazorg
Beweging stimuleren
Brein Omgeving Methodiek
Clownerie
Communicatie
Complementaire zorg
Contact maken
Cursus op maat
Dag- en tijdbesteding
Depressie bestrijding
Herinneringen ophalen
Intimiteit & seksualiteit
Leefomgeving inrichten
Lerend vermogen
Mantelzorgers betrekken
Massage en aanraking
Mondzorg
Muziek & zang
Omgaan met dementie
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Prettiger thuiswonen
Probleemgedrag
Psychogeriatrie en geriatrie
Simulatie van beperkingen
Slapen
Snoezelen
Stress en overbelasting
Voeding en diëtiek
Voorlezen en vertellen
Werk-leefprocessen en bejegening
Wet Zorg en Dwang