Into D'mentia Dementiebril - Simulatietraining voor mantelzorgers en professionals
0 Reviews | Review toevoegen

Brengt compassie toe leven. Ervaar hoe ‘t voelt om met dementie te leven. Ervaringstraining met VR dementie-simulatie die het inlevingsvermogen en de relatie versterkt.

Standaard levertijd

In overleg

€ 1.028,50
Prijs per dagdeel

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Ervaar hoe het voelt om met dementie te leven

Ervaringstraining met een VR dementie-simulatie die het inlevingsvermogen versterkt. Individuele training voor mantelzorgers. Beter inlevingsvermogen en sterkere relatie met mensen met dementie. Geschikt voor mantelzorgers. Helpt om beter af te stemmen en aan te sluiten bij de persoon met dementie. 

Leer dementie te begrijpen

Zorgen voor iemand met dementie is een belastende taak. Dit geldt zeker voor mantelzorgers. Into D’mentia geeft een levensecht inzicht in dementie en vergroot daarmee het begrip. Dit komt de dagelijkse zorg ten goede. Samen zorgen we voor een betere dementiezorg.

Simulatietraining

Into D’mentia ontwikkelt trainingen vanuit de overtuiging dat een beter begrip van het ziektebeeld van dementie, de relatie tussen de verzorgende en de persoon met dementie direct verbetert en verdiept. 
De simulatietraining neemt je mee in de leefwereld van een persoon met dementie: als je zelf ervaart hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren. Het doel is om de draagkracht van mantelzorgers en zorgverleners te vergroten.

Dementiebril

De Dementiebril is een VR simulatietraining. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus (e-learning). De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

Georganiseerde training met de Dementiebril

Als (zorg)organisatie of gemeente kunt u een training met de Dementiebril laten verzorgen. De trainer van Into D’mentia komt bij u op locatie, zorgt voor de Virtual Reality-apparatuur zorgt en begeleid de mantelzorgers in de ervaring. Per dagdeel kunnen achtereenvolgens 15 cursisten getraind worden. In totaal dus maximaal 30 cursisten per dag.

Programma

We werken met drie VR-brillen en één trainer. Nadat drie cursisten de simulatie hebben meegemaakt door met de bril in het leven van iemand met dementie te stappen, volgt een kort nagesprek met de trainer. We werken dan volgens een rooster. Elke simulatie duurt 15 minuten, waarbij elke 45 minuten een nieuwe groep van drie cursisten aan de beurt is. Bij deze VR-simulatie wordt ook een e-learning aangeboden die meer informatie geeft over de omgang met dementie.

Aanbod

Heeft u specifieke wensen dan treden wij graag met u in overleg om een aanbieding op maat samen te stellen. Ook voor organisaties en scholen die medewerkers en leerlingen de ervaring willen aanbieden in kader van scholingsprogramma bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

Georganiseerde training

  • € 850,- per dagdeel, € 1.350,-per dag (ex. 21% btw.)
  • 15 cursisten per dagdeel
  • Toegang tot de VR simulatie
  • Nagesprek met Into D’mentia trainer
  • E-learning module

Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. 

  Neem vrijblijvend contact op  

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten