Ik moet naar mijn moeder - Boek Ik moet naar mijn moeder - Boek
Ik moet naar mijn moeder - Boek Ik moet naar mijn moeder - Boek
Ik moet naar mijn moeder - Boek
0 Reviews | Review toevoegen
Dit boek is een verzameling van de wekelijkse blogs over moeilijke situaties die je tegenkomt als dementie je leven binnenwandelt. Het boek bevat tips om onbegrepen gedrag te kunnen beïnvloeden.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 15,00
Prijs per deelnemer
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Dit boek, dat onder andere is gebaseerd op wekelijkse blogs, is bedoeld als steun in de rug voor partners, familieleden, mantelzorgers van mensen met dementie en iedereen die werkzaam is in of betrokken is bij de ouderenzorg.

Inhoud

Dit is het nieuwste boek van Barbara. Gebaseerd op de wekelijkse blogs op sociale media over moeilijke situaties die je tegenkomt als dementie je leven binnenwandelt. Zowel binnen de ouderenzorg als bij je thuis. Het boek bevat een schat aan tips om onbegrepen gedrag van mensen met dementie te kunnen beïnvloeden. Laagdrempelig en meteen praktisch toe te passen. Daarnaast beschrijft het boek het grote belang van non-verbale communicatie met mensen met dementie, zingeving en het belang van aanraking.

Dementie, je zult de diagnose maar krijgen. Je krijgt te maken met situaties waar je geen weet van had. Langzaamaan verlies je het contact met je naasten, je raakt elkaar kwijt. Recht evenredig met het verdriet dat hiermee gepaard gaat, groeit vaak het onbegrip van de omgeving. Wat als je moeder ongepaste opmerkingen maakt? Wat als die mevrouw steeds achter je aanloopt? Wat als die nieuwe bewoner en die mevrouw die hier al twee jaar woont ineens verliefd zijn? Er moet een nieuw evenwicht ontstaan.

Dat is moeilijk. Toch zijn er mogelijkheden om gedrag dat onbegrijpelijk lijkt beter te begrijpen en dit te zien als signaal dat er iets schort. Evenals de boeken De dementie van Jet en Harrie en Bij mij doet ze dat nooit is Ik moet naar mijn moeder een optimistisch boek waarin je leest hoe je met behulp van eenvoudige tips de kwaliteit van leven van mensen met dementie (en dat van jezelf) kunt verbeteren. Het leert je hoe je de kracht van non-verbale communicatie kunt inzetten, het belang van aanraking in te zien en hoe je met elkaar zingeving creëert voor mensen met dementie. Een echt contact met mensen met dementie is in veel gevallen kortstondig. Toch is dat ene moment waarin je elkaar vindt ongelooflijk waardevol. Voor jou, maar zeker ook voor degene bij wie het brein niet meer goed functioneert. 

Het boek is gebaseerd op de blogs die Barbara wekelijks schrijft op de verschillende social media. Op veler verzoek zijn deze blogs nu gebundeld en tot een verhaal gemaakt. 'Ik moet naar mijn moeder' is een logisch vervolg op ‘Bij mij doet ze dat nooit’ en het eerste boek ‘De dementie van Jet en Harrie’.

De auteurs

Geschreven Barbara Oppelaar van ervarea. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Roman
Tijdschriften
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789082432459
Auteur
Jan van der Hammen, Barbara Oppelaar
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers