Jacomette de Blois - Iedere dag komt het voorbij
Iedere dag komt het voorbij
0 Review | Review toevoegen
Het boek brengt herinneringen uit de oorlog, verhalen uit Nederland en Nederlands-Indië. Praktische handreiking voor naasten, hoe om te gaan met het ophalen van herinneringen.

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 16,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Bij veel ouderen komt de Tweede Wereldoorlog nog iedere dag voorbij. De impact van deze ervaringen op de levensloop van deze oude mensen en hun familie is groot. Als we daaraan voorbij gaan doen we geen recht aan hun pogen toch iets moois van hun leven te maken, ondanks de oorlog. Hun verhalen kunnen ons vandaag helpen vrede te blijven zoeken.

Maar hoe luister je, stel je vragen of zwijg je als ook pijnlijke herinneringen boven komen? Hoe ga je in gesprek?

Inhoud

Een boek voor gesprekken met ouderen, hun familie, werkers in de (geestelijke) verzorging. Voorzien van een praktische handreiking voor naasten. Met een rake inleiding door Awraham Soetendorp.Al luisterend naar hun verhalen heeft Jacomette de Blois de oorlogsherinneringen, die in hun dagelijkse leven nog steeds een rol spelen, verzameld en beschreven. Het zijn herinneringen van mensen die toentertijd in Nederland of in Nederlands-Indië woonden. 

Inmiddels komt het verhaal van die oorlog niet alleen uit de eerste hand. Ook in de levens van de tweede, derde en ook al vierde generatie loopt een spoor van 1940-45 naar nu. 

Auteur

Jacomette de Blois is geestelijk verzorger en predikant in de Antonius Hof in Bussum. Aandachtig luisterend naar wat de bewoners haar vertellen, verzamelt zij verhalen en citaten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789089722829
Auteur
Jacomette de Blois
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Berne Media