Het huisje in je hoofd
4 Reviews | Review toevoegen

Prentenboek om kinderen uit te leggen wat de ziekte met hun oma of opa doet. Zodat zij beter kunnen begrijpen waarom zij/hij in hun ogen ooit zo “raar” doet. Ook een goed hulpmiddel voor volwassenen.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 14,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Over het boek - toelichting van de auteur

Mijn moeder lette niet meer goed op in het verkeer, ze had geen goed overzicht meer. Ik zag haar eenmaal plots, zonder te kijken, te voet de weg oversteken: een auto moest voor haar remmen. Ook het lopen ging lastiger en ze vergat steeds meer. Het praten ging steeds moeizamer, ze zocht naar de juiste woorden. Zelf besefte mijn moeder ook, dat zij steeds meer achteruitging. Ze zei: “Ik ben verschrikkelijk!” Maar niet zíj was verschrikkelijk, de ziekte van Alzheimer is verschrikkelijk!

Om mijn kinderen, toen basisschoolleeftijd, uit te leggen wat de ziekte met hun oma deed, heb ik voor hen tekeningen gemaakt. Zo hoopte ik, dat zij beter zouden begrijpen waarom hun oma in hun ogen ooit zo “raar” deed. Mijn moeder is inmiddels overleden, maar de tekeningen bleven in mijn gedachten. Deze tekeningen heb ik inmiddels gebundeld en er teksten bijgeschreven. Mijn collega’s van het Maasziekenhuis Pantein Boxmeer en mijn vriendin Judith hebben mij daarbij geholpen.

Wat begonnen is als een kinderboek, blijkt nu het boek uit is ook een hulpmiddel voor volwassenen te zijn. Een hulp om uit te leggen wat Alzheimer is. De reacties die ik gekregen heb zijn overweldigend. Zij komen niet alleen van kinderen, maar ook van o.a. mantelzorgers, artsen, ouderenverpleegkundigen, doktersassistenten, medewerkers van dagbesteding/dagbehandeling, WMO consulenten en leerkrachten. 

Misschien helpt het jou ook om te begrijpen of om uit te leggen, wat er daadwerkelijk in het hoofd gebeurt bij de ziekte van Alzheimer. Een deel van de opbrengst van dit boekje doneer ik aan de Stichting Alzheimer Nederland. Hopelijk wordt er snel een medicijn gevonden tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Groet, Susan

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Caroline Verwaaijen - 09-05-2019 13:35

compliment voor de inhoud en verzorging van het boekje

Ton Langen - 20-03-2019 10:38

Een eenvoudige en begrijpbare uitleg wat deze complexe hersenziekte met de patiënt doet. Geschreven voor kinderen maar ook zeer bruikbaar voor uitleg aan volwassenen en patiënten.

Jolanda Cornelissen, JET&JIJ - 28-12-2018 13:29

Erg leuk boekje, goede uitleg en duidelijke illustraties, top gedaan!!!

Giel - 22-12-2018 13:30

Mooi boekje met goede uitleg over wat Alzheimer in het hoofd doet.

ISBN
: 978-90-829406-0-2
Auteur
: Susan Willems
Kaft
: Hard cover
Uitgever
: Uitgeverij Susan Willems