Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen
Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen
Workshop en coaching - 'Lerend vermogen van mensen met dementie benutten' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Review | Review toevoegen
Zelfs bij vergevorderde dementie kunnen mensen nog leren! Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, traint en coacht professionals in het ontwerpen en toepassen van leerprogramma’s.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Waarom en voor wie

Dementie is een proces. In het begin van de ziekte heeft de persoon met dementie nog veel mogelijkheden en zijn de beperkingen nog minder groot. Naarmate de ziekte vordert worden de mogelijkheden geringer en de beperkingen groter. Maar er blijven altijd mogelijkheden!
Uit onderzoek blijkt dat geheugenprocessen en lerend vermogen van mensen met dementie nog aan te spreken zijn, zelfs bij gevorderde dementie. Het benutten van deze mogelijkheden kan leiden tot een betere kwaliteit van leven.

Over Frans Hoogeveen

Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, traint en coacht professionals zorgprofessionals (verzorgenden, verpleegkundigen, dagbestedingscoaches, ergotherapeuten, casemanagers en psychologen) in het ontwerpen en toepassen van leerprogramma’s voor mensen met dementie. Hij is een van de auteurs van het boek ‘(Op)nieuw geleerd, oud gedaan: over het lerend vermogen van mensen met dementie’.

Dit boek kreeg onlangs een vervolg met het verschijnen van 21 instructiefilmpjes, waarmee aan  mantelzorgers en zorgprofessionals voorlichting wordt gegeven over de mogelijkheden van leren bij dementie. In de filmpjes wordt getoond hoe dat leren daadwerkelijk plaatsvindt. U ziet onder meer hoe mensen met dementie thuis en in het verpleeghuis de weg leren vinden, huishoudelijke bezigheden zoals koffie zetten opnieuw aanleren en de tablet leren gebruiken, met als belangrijke opbrengst een betere kwaliteit van leven!

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Inhoud van de workshop

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:
 • Geheugenprocessen en ouderdom
 • Leren op hoge leeftijd
 • Leren bij dementie
 • Bewust en onbewust geheugen
 • Reminiscentiehobbel
 • Het belang van routines
 • Associatieleren
 • Emotieleren
 • Foutloos leren

Inhoud van coachingstraject

In het coachingstraject leren de deelnemers hoe zij leerprogramma’s voor mensen met dementie in de praktijk kunnen ontwerpen en toepassen.

Praktische informatie

 • Zowel de workshop als het coachingstraject worden op de eigen locatie georganiseerd
 • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Op basis van uw wensen doen wij graag een voorstel op maat.
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.