Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'Wat willen mensen met dementie?' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Reviews | Review toevoegen
Tijdens de lezing behandelt hij de behoeften van mensen met dementie en geeft hij handvatten om de behoeften in de praktijk te vervullen.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Mensen met dementie zijn niet hun ziekte. Zij zijn in de eerste plaats mensen, met dezelfde menselijke behoeften als wij. Voor deze behoeften moeten wij volle aandacht hebben. Of zoals onze collega's van de Vlaamse Alzheimerliga zeggen: 'Vergeet dementie, onthoud mens'. 

In deze lezing behandelt dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, welke deze behoefte zijn. Hij geeft u handvatten om deze behoeften in de praktijk te vervullen en rekening te houden met de voorkeuren en afkeren van mensen met dementie. 

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.