Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen
Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen
Lezing - 'Lerend vermogen bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
1 Review | Review toevoegen
Tijdens de lezing laat hij zien wat de mogelijkheden zijn voor het benutten van geheugenprocessen en het lerend vermogen van mensen met dementie.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Dementie is een proces. In de eerste fase van de ziekte heeft de mens met dementie nog veel mogelijkheden en weinig beperkingen, en als de ziekte vordert is dat omgekeerd. Maar er blijven altijd mogelijkheden, hoe gering ook, om geheugenprocessen en lerend vermogen van mensen met dementie te benutten. 

Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, schreef daar samen met collega's een opmerkelijk boek over en ontwikkelde in vervolg daarop een serie instructiefilmpjes. In deze lezing laat hij u zien wat de mogelijkheden zijn. 

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Erna van Liere - Sherpa - 22-11-2017 14:22

Wij kijken terug op een zeer geslaagde kennisdag bij Sherpa. De lezing van Frans Hoogeveen sloot hier goed bij aan. De deelnemers gingen geïnspireerd weer naar huis. Voor herhaling vatbaar! Bedankt voor de fijne samenwerking hierin.