Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'Kwaliteit van leven bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
1 Review | Review toevoegen
Tijdens de lezing bespreekt hij de belangrijke elementen van kwaliteit van leven en geeft hij handvatten om in de praktijk aan kwaliteit van leven te werken.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Kwaliteit van leven is hèt centrale thema in de dementiezorg, zo betoogt dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg. Goede dementiezorg is erop gericht de ervaren kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten ondanks de ziekte en vaak moeilijke omstandigheden zo hoog mogelijk te houden. 

In deze lezing bespreekt hij alle belangrijke elementen van kwaliteit van leven van mensen met dementie en geeft hij u handvatten om in de praktijk aan kwaliteit van leven te werken. 

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Marianne van Boxtel - 17-10-2019 14:12

Gisterenavond gaf Frans de lezing “Kwaliteit van Leven bij Dementie”
Dit werd erg goed gewaardeerd door de toehoorders. Erg waardevol welke boodschap hij uitdroeg. Er was veel interactie.