Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen
Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen
Lezing - 'Intimiteit en seksualiteit bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Reviews | Review toevoegen
Tijdens de lezing laat hij zien hoe u mensen met dementie en hun naasten in staat kunt stellen om intimiteit en seksualiteit te ervaren en hoe u de onderwerpen ter sprake kunt brengen.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Jong of oud, mooi of lelijk, gezond of ziek, dement of niet, intimiteit en seksualiteit zijn menselijke basisbehoeften. Het woord zegt het al. Maar als mensen oud en dement worden is hiervoor in de praktijk maar weinig aandacht. Mensen met dementie en hun partners zullen er niet snel zelf over beginnen en taboes zijn soms nog springlevend. Professionals zullen het initiatief moeten nemen om deze onderwerpen ter sprake te brengen.

Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, bespreekt met u in deze lezing hoe u dat kunt doen en hoe u mensen met dementie en hun naasten in staat kunt stellen om intimiteit en seksualiteit te ervaren.

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.