Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'De kracht van muziek bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Reviews | Review toevoegen
Tijdens de lezing laat hij zien hoe luisteren naar voorkeursmuziek door mensen met dementie kan leiden tot verbetering van kwaliteit van leven.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Muziek uit de late jeugd en de vroege volwassenheid kan sterke herinneringen en emoties bij ons oproepen. Dat geldt ook voor mensen met dementie.
Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, deed hier onderzoek naar en is een van de oprichters van Radio Remember, een online radiostation voor mensen met dementie (voor meer informatie, zie bijlagen).

Tijdens de lezing laat hij zien hoe luisteren naar voorkeursmuziek door mensen met dementie kan leiden tot verbetering van kwaliteit van leven. Ook behandelt hij de kracht van muziek als interventie bij de preventie en behandeling van gedragsproblemen.

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.