Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen Frans Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'De dementievriendelijke samenleving' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Reviews | Review toevoegen
Tijdens de lezing bespreekt hij hoe de samenleving meer dementievriendelijk gemaakt kan worden, want mensen met dementie horen er in onze samenleving gewoon bij.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Nu al wonen de meeste mensen met dementie 'gewoon' thuis. En in de toekomst zullen steeds meer mensen met dementie steeds langer thuis blijven wonen. Zij en hun vaak overbelaste naasten (mantelzorgers) mogen er niet alleen voor staan, anders wordt hun situatie op den duur onhoudbaar. Zij moeten open zijn over hun ziekte en situatie en hulp durven vragen aan hun familie, buren en vrienden. En in de samenleving moet meer kennis en begrip ontstaan over dementie en over hoe je mensen met dementie en hun naasten hulp kunt bieden. In onze samenleving horen mensen met dementie er gewoon bij. 

In deze lezing bespreekt dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, hoe we aan de verwezenlijking van dit ideaal kunnen werken. 

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.