FindMyApps: Ondersteunt bij vinden van Apps voor mensen met geheugenproblemen FindMyApps: Ondersteunt bij vinden van Apps voor mensen met geheugenproblemen
FindMyApps: Ondersteunt bij vinden van Apps voor mensen met geheugenproblemen FindMyApps: Ondersteunt bij vinden van Apps voor mensen met geheugenproblemen
FindMyApps: Ondersteunt bij vinden van Apps voor mensen met geheugenproblemen
0 Review | Review toevoegen
Ondersteunt zelfredzaamheid en sociale participatie van mensen met geheugenproblemen. Onderzoekers van het FindMyApps project helpen mensen bij het gebruik van Apps voor leuke en sociale activiteiten.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 0,00
 
Op verlanglijst

Heeft u (lichte) dementie? Neem deel aan het FindMyApps programma!

Mensen met lichte cognitieve beperkingen of met beginnende dementie die thuis wonen en die een mantelzorger hebben die hen kan en wil ondersteunen bij het gebruik van de tablet kunnen deelnemen. Voorwaarde is dat u bereid bent deel te nemen aan het evaluatieonderzoek naar FindMyApps.

 • Heeft u soms wat hulp nodig bij uw dagelijkse bezigheden?
 • Zoekt u leuke activiteiten die aansluiten bij uw interesse?
 • Bent u geïnteresseerd in technologie?

Als uw antwoord op een of meer van deze vragen ja is, dan heeft u misschien interesse om deel te nemen aan dit onderzoek!

Het FindMyApps project gaat over het ondersteunen van zelfredzaamheid en sociale participatie van mensen met geheugenproblemen. Vanuit onderzoek is bekend dat mensen met dementie en hun mantelzorgers met de juiste ondersteuning, smartphones en tablets kunnen (leren) gebruiken. Er zijn veel applicaties (apps) op de markt met het doel mensen in hun dagelijks leven te ondersteunen en betekenisvolle activiteiten te bieden. Echter, soms is het moeilijk geschikte apps te vinden: met welke trefwoorden kunt u die vinden? Welke apps passen bij uw persoonlijke interesses? 

Saxion Hogeschool in Enschede heeft samen met VU medisch centrum in Amsterdam en Radboudumc in Nijmegen een oplossing voor dit probleem gezocht. Ze ontwikkelden een eenvoudig zoekprogramma genaamd FindMyApps om op een tablet te gebruiken. FindMyApps helpt apps te vinden voor dagelijkse bezigheden en betekenisvolle activiteiten, die aansluiten bij de behoeften, interesses en mogelijkheden van de gebruiker. De onderzoekers van het FindMyApps project helpen mensen bij het vinden en gebruiken van deze Apps voor leuke en sociale activiteiten. Hiervoor maken zij gebruik van tablets (zoals iPads). De apps helpen bij:

 • Het organiseren en uitvoeren van dagelijkse taken
 • Sociaal betrokken blijven
 • Betekenisvolle activiteiten doen

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. U en uw mantelzorger nemen twee maal deel aan een interview (max. 1 uur elk), bij aanvang van deelname aan het onderzoek en na drie maanden
 2. Uw mantelzorger krijgt bij aanvang een training over het gebruik van de tablet, zodat hij/zij u hierbij kan helpen
 3. U gebruikt de tablet gedurende drie maanden
 4. Wij vragen uw mantelzorger om maandelijks twee korte vragenlijstjes in te vullen over gebruikte vormen van gezondheidszorg, en de gebruikte apps in de afgelopen maand. Dit kost hooguit 20 minuten per maand.
 5. Als u heeft deelgenomen aan de controle groep, dan bieden wij u de mogelijkheid om na afloop van de eerste drie maanden alsnog drie maanden gebruik te maken van de tablet met FindMyApps.
Vanwege de huidige maatregelen tegen het verspreiden van het COVID-19 coronavirus is het FindMyApps onderzoek tijdelijk opgeschort. Maar ze zijn nog steeds op zoek naar mensen met een (lichte) dementie, die drie maanden een tablet (gratis) willen lenen, of die al een tablet gebruiken.

Ze komen graag telefonisch in contact met mensen die interesse hebben. Tijdens dit telefoongesprek, beoordelen ze of mensen in aanmerking komen voor het onderzoek. Zo ja, dan komen deze mensen op de wachtlijst te staan. Zodra het weer mogelijk is om met het onderzoek verder te gaan, zullen deze mensen per direct de tablet en de training kunnen krijgen. Meer informatie vindt u hier. 

Vind nu al leuke en nuttige apps op de FindMyApps website

Vanwege het coronavirus is het op dit moment lastig om sociaal actief te blijven. Vele activiteiten zijn helaas tijdelijk afgezegd. Op de FindMyApps website vindt u informatie over hoe u apps kan gebruiken die vooral in deze tijden leuk en nuttig zijn voor mensen met (beginnende) dementie.

Wilt u meedoen in het onderzoek of wilt u meer weten? Neem dan contact op via:

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.