Een stiekem plan
0 Reviews | Review toevoegen

In ‘Een stiekem plan’ om een dagje met een prinses te ruilen, is een verrassende rol weggelegd voor oma Doekes, die beginnende dementie heeft. Zo maken kinderen daar op een speelse manier kennis mee.

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 9,90
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Over het boek

In het kinderboek (9+) Een stiekem plan om een dagje met een prinses te ruilen, is een verrassende rol weggelegd voor oma Doekes, die beginnende dementie heeft. Zo maken kinderen daar op een speelse manier kennis mee.  

(Wie het boek aanschaft kan ook een digitale verrassing krijgen: een passend spelletje voor grootouder en kleinkind.)      

Veel mensen, die de diagnose dementie te verwerken krijgen, hebben kleinkinderen. Die kinderen maken mee dat hun opa of oma vergeetachtig wordt en snappen vaak niet goed wat er gebeurt. Ze merken daar wel steeds meer van: soms voelen ze de zorgen en het verdriet van de volwassenen om hen heen, of de impact die mantelzorgen op hun moeder of vader heeft. Soms gaat praten erover niet vanzelf of is dat zelfs ‘verboden terrein’. Dit boek kan dat proces ongemerkt helpen doorbreken en praten erover in gang zetten. Door uw kinderen te laten kennismaken met ‘oma Doekes’ laat u hen in plaats van veel negatieve associaties bij dementie, eens een andere kant zien.

Inhoud

Oma Doekes woont sinds kort bij Tijmen en zijn moeder in een huisje in de tuin omdat zij van alles begint te vergeten. Maar over koningin Minima en de zes prinsessen weet oma Doekes álles. Tijmen gaat onbevangen met zijn oma om, maar weet ook dat zij niet altijd meer voor zichzelf kan zorgen. Samen met zijn vriendin Alex heeft hij vooral veel plezier met oma.  

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789082196320
Auteur
Joke de Jonge, Juliette de Wit
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Minjon
Laatst bekeken producten