DoctorBeat - Muziek en beweging bij Parkinson | Boek en CD
DoctorBeat - Muziek en beweging bij Parkinson | Boek en 3 CD's
1 Review | Review toevoegen
DoctorBeat is een effectieve beweegmethode voor mensen met Parkinson. Werkboek en CD’s met speciaal op maat gecomponeerde muziek in een duidelijk ritme. Maakt bewegen makkelijker en leuker!

Standaard levertijd

2-5 werkdagen

€ 29,95
Prijs per boek en cd
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Beweegmethode voor mensen met Parkinson

Doctor Beat biedt een compleet therapeutisch onderbouwd bewegingsprogramma voor met name Parkinson patiënten, geschikt voor in de zorg en voor gebruik thuis. Werkboek en CD.

Muziek nodigt uit om te bewegen en maakt bewegen makkelijker. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sterker nog, zonder muziek staan deze mensen soms letterlijk stil. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek helpt om beter te lopen en beter te bewegen. Een uitkomst voor deze mensen, want voldoende lichaamsbeweging is belangrijk.

In het boek DotorBeat Muziek & beweging wordt gebruik gemaakt van deze kennis. DoctorBeat geeft oefenmateriaal met een gedegen, praktische informatie maar ook met een wetenschappelijke onderbouwing. De CD’s bevatten speciaal op maat gecomponeerde muziek met duidelijke, ritmische stimuli en een herkenbare ‘beat’. Het is het ritme in muziek dat bewegen mogelijk maakt en vergemakkelijkt!

Over de muziek zelf

De muziek uit dr. Beat is specifiek gearrangeerd voor en door mensen met Parkinson. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende gecomponeerde fragmenten, van Salsa tot Wals die de bewegingen door parameters in de muziek ondersteunen.
Zo wordt in het fragment Amsterdam Organ gebruik gemaakt van accordeon waarbij men een draaiende beweging maakt als bij een draaiorgel. De muziek ondersteunt de beweging. In hetzelfde fragment moet men de handen schudden alsof men een centenbak gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de sitar die de beweging ondersteunt. Zo zijn er verschillende nummers met verschillende beats en sound gecomponeerd.

Workshop

Vraag ook naar de mogelijkheden voor het organiseren DoctorBeat “train de tainer” workshops voor professionals, verzorgd door de Martien van Oostrom. Hij ontwikkelde deze innovatie en vooraal effectieve beweegmethode.

  vraag vrijblijvend naar mogelijkheden workshop  

Martien van Oostrom 

Ervaren muzikant met een bewezen geschiedenis van werken in de muziekindustrie. Vaardig in het componeren en spelen van accordeon en keyboards.
Altijd podiumkunsten gecombineerd met het werken als forensisch muziektherapeut en/of als muziekdocent. En op beide terreinen een krachtige vernieuwer.

Sorteren op:

Review toevoegen
Wilhelmus Hoekstra - 09-05-2023 13:49

Prachtig boek zeer duidelijk en gestructureerd van opzet. Alle mogelijkheden en bewegingen goed uitgeschreven en fijn de bijgeleverde muziek. (een afspeellijst op spotify zou wel handiger zijn vandaag de dag) Ik zag een presentatie van 1 van mijn mede cursisten over dit boek tijdens de opleiding Muziek en bewegen met ouderen op het Conservatorium van Amsterdam. Ik was direct onder de indruk en heb het boek dus ook gelijk besteld. Wilhelmus Hoekstra

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
ISBN: 9789076591001
Auteur
Martien van Oostrom
Uitgeverij
Frankenlandgroep