Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal
Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal Dit ben ik en dit is mijn verhaal
Dit ben ik en dit is mijn verhaal | invulboek
0 Review | Review toevoegen
Dit boekje is een verzamelplaats voor herinneringen, wensen en gespreksstof, waardoor het dienst kan doen als houvast bij afnemend geheugen, als bron van waardevolle verhalen voor familieleden en als

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 22,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit boekje is om je herinneringen vast te (laten) leggen om terug te kunnen kijken op je eigen leven. Ook wensen voor de toekomst kun je erin kwijt.
Het kan een houvast zijn als het geheugen minder wordt, gespreksstof opleveren met een zorgmedewerker en een dierbare herinnering worden voor familieleden zodat de verhalen nooit verloren gaan.

Belangrijkste pluspunten van het boekje "Dit ben ik" voor mensen met dementie:
  • Positieve impact op het geheugen: het boekje helpt bij het stimuleren van het geheugen van de persoon met dementie. Door te verwijzen naar specifieke informatie in het boekje kunnen ze herinneringen ophalen en gesprekken voeren die voor hen betekenisvol zijn.
  • Persoonlijk en betekenisvol: het boekje is eigendom van de bewoner zelf en biedt houvast in hun eigen kamer. Het is een tastbaar item dat een gevoel van identiteit en eigenwaarde bevordert, in tegenstelling tot louter digitale overdrachtssystemen.
  • Warme overdracht: het boekje vergemakkelijkt een warme overdracht van informatie tussen thuis- en verpleeghuiszorg. Het biedt niet alleen de zorgverleners informatie vanuit het perspectief van de familie, maar ook een compleet beeld van de persoon met dementie, omdat het boekje door henzelf is ingevuld. 
  • Vermindert herhalende vragen: voor zorgmedewerkers is het boekje een waardevol instrument om herhaling van vragen aan de persoon met dementie te voorkomen. Het stelt hen in staat om nieuwe vragen te stellen en biedt meer afwisseling tijdens interacties met de persoon met dementie.
  • Rust en gemoedsrust: het boekje biedt antwoorden over de toekomst, waardoor familieleden zich meer op hun gemak voelen. Gesprekken over moeilijke onderwerpen zoals de dood kunnen op een meer ontspannen manier plaatsvinden.
  • Hulpmiddel voor het regelen van een afscheid: het boekje vermeldt favoriet eten en muziek, waardoor het kan dienen als extra hulpmiddel bij het plannen van een toekomstig afscheid.

Een mooi naslagwerk voor jezelf en je dierbaren.
Van ieder verkocht boek gaat er een donatie naar Alzheimer Nederland.

Specificaties

  • Aantal pagina's:
  • Gewicht: 254 gram


Enkele reviews ontvangen door de auteur


"Het geeft mij enorm veel rust, nu er antwoorden zijn over de toekomst. Kon met mijn moeder absoluut niet praten over doodgaan. ( daarbij komt dat t favoriete eten en muziek in het boekje benoemd worden, dus een extra hulpmiddel voor het regelen van een afscheid later." ~ een familielid van een dame

"Wauw, dit zouden alle mensen ingevuld moeten hebben." ~ een zorgmedewerker van een thuiszorgorganisatie 

"Ik word niet goed van de wisselingen van personeel, ze vragen steeds dezelfde vragen. Nu zeg ik: ik ga naar 't toilet lees jij ondertussen maar even in mijn boekje, dan kun je eens een andere vraag stellen dan steeds 'Waar heeft u gewerkt?' Nu komen er leukere vragen zegt hij... bv 'Ik zie dat u daar gewerkt heeft, wat moest u daar doen?'...  "Ook weer goed voor mijn geheugen." zei hij me. ~ een oudere heer (nog redelijk goed van geheugen)
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789090372334
Auteur
Helga Willekens
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Helga Willekens