Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding
Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding
Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding
1 Review | Review toevoegen
Deze set bevat naast het beeldboek een Handleiding die vooral is bedoeld voor ondersteuners van mensen met dementie. Beeldboek en Handleiding zijn ook apart te bestellen.

Standaard levertijd

5-10 werkdagen

€ 58,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Bij jezelf of bij iemand in je nabije omgeving vaststellen dat gewone dagelijkse dingen niet meer lukken roept emotie, vragen en weerstand op. Dit geldt des te meer wanneer het vermoeden rijst dat het om dementie gaat. In de periode vóór en na de diagnose is het niet alleen belangrijk dat men toegang heeft tot de juiste informatie, maar ook dat men wordt gerustgesteld of een goed gesprek kan voeren.

Het beeldboek Dingske bundelt sobere en kunstzinnige illustraties over dementie voor volwassenen en kinderen. Dingske vertelt in beelden over dementie: het geeft informatie, en het helpt om op verhaal te komen. Het boek is ontworpen voor volwassenen en kinderen die over dementie in gesprek willen gaan.

Deze set bevat naast dit beeldboek een Handleiding die vooral is bedoeld voor ondersteuners van mensen met een verstandelijke beperking. De stijgende levensverwachting van personen met een verstandelijke beperking in het algemeen en mensen met downsyndroom in het bijzonder, zorgt voor een sterke stijging van het aantal mensen met dementie. Dementie brengt nieuwe uitdagingen en vragen met zich mee voor de hulpverleners, familieleden en de persoon met een beperking zelf. Om hiermee om te gaan is het belangrijk om in een sfeer van open communicatie inzicht te krijgen in wat er precies aan de hand is en wat de toekomst zal brengen.

De Handleiding geeft tips en mogelijkheden om het beeldboek ‘op maat’ van personen met een verstandelijke beperking te gebruiken als instrument om hen over het thema ‘dementie’ te informeren en hierover met hen in dialoog te gaan. Ze kan ook ouders, familieleden, leerkrachten en artsen inspireren om dit beeldboek in te zetten in de communicatie over dementie.

Over de auteur(s):

Sofie Sergeant is orthopedagoge en educatief medewerker bij Vormingscentrum Handicum.
Patrick Verhaest is psycholoog en wetenschappelijk medewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.
Saar De Buysere is beeldend kunstenaar en geeft Beeldende Vorming aan personen met een beperking in het deeltijds kunstonderwijs.

Sorteren op:

Review toevoegen
Madeleine Timmermann - 03-03-2021 19:47

Prachtig groot boek met veel zorg samengesteld en het biedt de gebruiker veel ruimte om op maat in te zetten.
MAAR erg duur en in die zin vind ik de prijs - bruikbaarheid voor waar ik het voor nodig heb niet proportioneel.

ISBN
9789044127089
Auteur
Sofie Sergeant & Patrick Verhaest
Uitgeverij
Garant Uitgevers nv