Dementie. Onze zorg.
Dementie. Onze zorg.
0 Review | Review toevoegen
Dit boek is het realistische, tegelijk boeiende verhaal van twee mantelzorgers. Het toont aan dat dementie het leven niet zomaar afsnijdt maar nog een hele tijd vele mogelijkheden biedt.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 23,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Dit boek is het realistische, tegelijk boeiende verhaal van twee mantelzorgers die met een bijzonder warm hart open vertellen over de onprettige maar zeker ook over de prettige ervaringen met hun geliefden die de diagnose dementie kregen. Het toont aan dat dementie het leven niet zomaar afsnijdt maar nog een hele tijd vele mogelijkheden biedt.

Mantelzorgers mogen de moed niet verliezen. Dit boek wil hen daarbij helpen. Meteen geeft het ook professionele zorgverleners een inzicht in de wereld waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers vertoeven.

Inhoud

Het boek begint met een medische uitleg van de ziekte Alzheimer en biedt verder een gedetailleerde beschrijving hoe de dagelijkse taken in en om het huis zodanig vorm te geven, dat het aangenaam is voor de demente huisgenoot. Ook onderwerpen als eten, muziek en uitstapjes worden belicht. Teksten die eruit springen, worden in de tekst ingekaderd, er komen spreuken in voor, er zijn illustraties in zwart-wit en grappige e-mails. In dit boek is er ruimte gelaten voor eigen aantekeningen van de lezer.
~ Recensent: S.C. Gosker voor NBD Biblion

Specificaties

  • Aantal pagina's: 193
  • Bindwijze: softcover
  • Uitvoering: zwart-wit

De auteurs

Beiden auteurs zijn geboren in Nederland, emigreerde Elane Lazet op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten, Elena de Ru woont al vele jaren in Vlaanderen. De een zorgde voor haar moeder, de ander zorgt al lang voor haar man. De auteurs zijn nichten van elkaar.

Elane Lazet studeerde Engelse taal- en letterkunde, Elena de Ru is onderwijskundige. Ze kennen heel veel mensen met dementie en hun naasten van nabij. Over hun rijke ervaring als mantelzorger houden zij over de hele wereld voordrachten en workshops en schreven zij dit boek.

Recensies

‘Het boek is steengoed! Levensechte, rijke getuigenissen en ervaringen, veel nuttige tips, bemoedigend rechtstreeks aansluitend op de dagelijkse realiteit.’
~ François De Vleeschouwer, voorzitter Alzheimer Liga Vlaanderen

‘Eindelijk eens een boek dat pittig oogt en geen saaie opsomming is van triestige verhalen. Knap gedaan! Ik vind het concept bijzonder origineel en aantrekkelijk!’

‘Ik ken geen ander boek dat zo’n mooie, indringende beschrijving geeft van de dagelijkse problemen, de twijfel en de pogingen om oplossingen te vinden.’

‘Jullie hebben een ontroerend, prachtig boek geschreven! Ik wilde wel dat ik het veel eerder had gelezen.’

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
978 94 6371 027 5
Auteur
Elena de Ru & Elane Lazet
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Gompel & Scavina