De stamhoofden - Mantelzorg en dementie gevangen in rouwende liefde.
De stamhoofden - Mantelzorg en dementie gevangen in rouwende liefde.
0 Reviews | Review toevoegen

Ontroerend rouwverwerkingsboek van een dappere vrouw. Als recente weduwe nam zij de zorg voor haar hoogbejaarde demente schoonouders op zich. Herkenbaar verhaal voor lotgenoten.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 20,49
Prijs per boek

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Hoe ga je als mantelzorger de confrontatie aan met een sterfgeval en dementie?

In dagboekvorm neemt Roeli Bouwmeester-Wijngaard je mee in haar eigen rouwproces. De auteur verwoordt op openhartige wijze hoe zij daarmee heeft geworsteld. De zorg voor haar hoogbejaarde demente schoonouders doorkruiste haar rouwfase als recente weduwe. Het deed pijn, maar bracht haar ook humor en een niet aflatende liefde. Het gevecht tegen de zorgverleners, om haar demente schoonouders na 70 jaar huwelijk te willen scheiden en op te sluiten, geven in dit boek de humor een serieuze ondertoon. Lotgenoten zullen zich herkennen in de onthullingen van de schrijfster.

Over de auteur

Roeli Bouwmeester-Wijngaard (1949) is moeder van twee getrouwde kinderen en wordt op 58-jarige leeftijd binnen acht jaar tijd twee keer weduwe en zes kleinkinderen rijker. Zij werkte als journalist voor regionale kranten en besluit, naast vrijwilligerswerk in kerk en samenleving, haar emoties op openhartige wijze aan het papier toe te vertrouwen. Het boek ‘De Stamhoofden’ ontstaat spontaan, met humoristische ondertoon, als de auteur ‘de jaren van voorbij’ stilletjes aan een tere draad van tranen rijgt.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789402236125
Auteur
: Roeli Bouwmeester-Wijngaard
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Boekenscout