De Rouwcamper De Rouwcamper
De Rouwcamper De Rouwcamper
De Rouwcamper
0 Review | Review toevoegen
Voor iedereen die een naaste met dementie moet loslaten. Over rouwverwerking bij dementie. Lukt het Resi om na 10 jaar mantelzorgen voor haar man, in Frankrijk haar teruggekregen vrijheid te omarmen?

Standaard levertijd

1 - 2 werkdagen

€ 25,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Samenvatting

In dit boek over rouwverwerking bij dementie volg je Resi, die na 10 jaar mantelzorgen voor moeder én echtgenoot in Frankrijk haar teruggekregen vrijheid wil omarmen. Lukt haar dat?

Weduwe Resi huurt een rode camper. Om weer grip op haar leven te krijgen gaat ze alleen op reis, zonder plan. Een kwestie van instappen, schakelen en wegrijden. Onderweg blijkt de werkelijkheid toch weerbarstiger, dan ze zich had voorgesteld. Resi probeert in haar geliefde Frankrijk haar herinneringen te verenigen met mooie nieuwe ervaringen. Ze wil haar teruggekregen vrijheden omarmen. Maar weet ze na een periode van verzorgen en rouw nog wel wat vrijheid is? Wat het is om voor jezelf te mogen kiezen? Kan ze dat nog?

Auteur Resi Veldhoven

Dit boek over rouwverwerking bij dementie is het autobiografische debuut van Resi Veldhoven. Ze was tien jaar lang niet alleen mantelzorger voor haar moeder, maar óók voor haar echtgenoot met alzheimer. Over de auteur: Resi Veldhoven (1956) werkte jaren in het onderwijs. Dat dementie een zware last neerlegt op het dagelijkse weet ze als geen ander. Ze schreef blogs over de impact die de mantelzorg had op haar leven. De Rouwcamper is haar debuut.

Recensie

Algemeen Dagblad
Op subtiele wijze vertrouwt de schrijfster de overweldigende emoties die vrijkwamen bij de verzorging van haar partner met dementie aan het papier toe. De Rouwcamper boeit vanaf de eerste alinea en slingert je van de ene naar de andere emotie. Geschreven op een boeiende manier en in een gave stijl, die je ertoe zet het boekwerk in een adem uit te lezen.

  bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Roman
Tijdschriften
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789492613103
Auteur
Resi Veldhoven
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Eigen beheer