Bordspel - Een steekje los? Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset dementie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Eenzaamheid Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Zelfregie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Ouderen
Bordspel - Een steekje los? Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset dementie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Eenzaamheid Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Zelfregie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Ouderen
Bordspel - Een steekje los?
0 Review | Review toevoegen
Spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Verrassend, openhartig, educatief, verhelderend, taboedoorbrekend en met humor. Inclusief uitbreidingsset dementie.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 64,95
Prijs per Speldoos
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie?

Het doel van het spel is in gesprek gaan over psychische gezondheid en de kwaliteit van leven aan de hand van 8 thema’s.

Voor wie? Voor iedereen die iets heeft met psychische gezondheid en daarover in gesprek wil met bijvoorbeeld cliënten, collega’s, vrienden,familie, kennissen, etc.

Hoe werkt het spel?

Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s gaan we spelenderwijs in gesprek over kwaliteit van leven.

 • Thema’s: Elk speelbord heeft een eigen thema: Gezondheid, Hulp, Thuis, Sociale contacten, Relatie, Studie en beroep, Vrije tijd en Zingeving
 • Categorieën: Er zijn 7 verschillende categorieën: Levensvragen, Stellingen, Kennisvragen, Foto’s, Tekenen/uitbeelden, Raad het woord en Kanskaarten Het spel zorgt voor verrassende, openhartige gesprekken, waarbij ook veel gelachen wordt.
 • Werkvormen:  Het spel kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. We geven workshops en trainingen om je vaardigheden aan te leren zodat je het spel op diverse manieren kunt toepassen. Deze 3e druk is mogelijk gemaakt vanuit de opbrengsten van de verkoop van de 1e en 2e druk.

Uitbreidingssets

Deze sets kunt u ook los van het bordspel gebruiken, bijvoorbeeld als kaartspel, gespreksstarter of als communicatietool bij voorlichtingsbijeenkomsten, psycho-educatie, gespreksgroepen of voor thuisgebruik.
 • Uitbreidingsset Dementie
 • Uitbreidingsset Ouderen - Er was behoefte aan een set die speciaal is toegespitst op (kwetsbare) ouderen. De kaarten hebben grotere letters en er komen thema’s zoals zelfregie, eenzaamheid & vroeger aan bod.
 • Uitbreidingsset Zelfregie 
 • Uitbreidingsset Eenzaamheid
 • Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen - Voor iedereen die als familie of naastbetrokkene te maken heeft met lastige en ontwrichtende omstandigheden als gevolg van een psychische kwetsbaarheid, een somatische aandoening of een licht verstandelijke beperking en er op een laagdrempelige manier over in gesprek wil.

Aanvullingsset Vlaams

Hoewel we dezelfde taal spreken, zijn er toch culturele verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen. Ook de hulpverlening is op een andere manier georganiseerd. Niet alle vragen uit de Nederlandse bordspellen en uitbreidingssets zijn in Vlaanderen bruikbaar. Daarom zijn er Vlaamse aanvullingssets ontwikkeld. Deze aanvullingsset Vlaams is aanvulling op o.a. uitbreidingssets: Dementie, Ouderen, Eenzaamheid. Wissel de betreffende Nederlandse kaarten voor de Vlaamse.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Educatie - soort
Cursus of opleiding
Geaccrediteerd
Lezing
Workshop of training
Webinar
Educatie - doelgroep
Zorgprofessionals
Particulieren
Educatie - onderwerp
Activiteit stimuleren
Anneke van der Plaats
Aromazorg
Beweging stimuleren
Brein Omgeving Methodiek
Clownerie
Communicatie
Complementaire zorg
Contact maken
Cursus op maat
Dag- en tijdbesteding
Depressie bestrijding
Herinneringen ophalen
Intimiteit & seksualiteit
Leefomgeving inrichten
Lerend vermogen
Mantelzorgers betrekken
Massage en aanraking
Mondzorg
Muziek & zang
Omgaan met dementie
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Prettiger thuiswonen
Probleemgedrag
Psychogeriatrie en geriatrie
Simulatie van beperkingen
Slapen
Snoezelen
Stress en overbelasting
Voeding en diëtiek
Voorlezen en vertellen
Werk-leefprocessen en bejegening
Wet Zorg en Dwang