Bordspel - Een steekje los? Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset dementie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Eenzaamheid Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Zelfregie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Ouderen
Bordspel - Een steekje los? Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset dementie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Eenzaamheid Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Zelfregie Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen Bordspel - Een steekje los? Uitbreidingsset Ouderen
Bordspel - Een steekje los?
0 Review | Review toevoegen
Spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Verrassend, openhartig, educatief, verhelderend, taboedoorbrekend en met humor. Inclusief uitbreidingsset dementie.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 59,90
Prijs per Speldoos
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie?

Het doel van het spel is in gesprek gaan over psychische gezondheid en de kwaliteit van leven aan de hand van 8 thema’s.

Voor wie? Voor iedereen die iets heeft met psychische gezondheid en daarover in gesprek wil met bijvoorbeeld cliënten, collega’s, vrienden,familie, kennissen, etc.

Uitbreidingssets

Deze sets kunt u ook los van het bordspel gebruiken, bijvoorbeeld als kaartspel, gespreksstarter of als communicatietool bij voorlichtingsbijeenkomsten, psycho-educatie, gespreksgroepen of voor thuisgebruik.
 • Uitbreidingsset Dementie
 • Uitbreidingsset Ouderen - Er was behoefte aan een set die speciaal is toegespitst op (kwetsbare) ouderen. De kaarten hebben grotere letters en er komen thema’s zoals zelfregie, eenzaamheid & vroeger aan bod.
 • Uitbreidingsset Zelfregie 
 • Uitbreidingsset Eenzaamheid
 • Uitbreidingsset Familie en naastbetrokkenen - Voor iedereen die als familie of naastbetrokkene te maken heeft met lastige en ontwrichtende omstandigheden als gevolg van een psychische kwetsbaarheid, een somatische aandoening of een licht verstandelijke beperking en er op een laagdrempelige manier over in gesprek wil.
 • Uitbreidingsset Vlaams - Hoewel we dezelfde taal spreken, zijn er toch culturele verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen. Ook de hulpverlening is op een andere manier georganiseerd. Niet alle vragen uit de Nederlandse bordspellen en uitbreidingssets zijn in Vlaanderen bruikbaar. Daarom zijn er Vlaamse aanvullingssets ontwikkeld. 

Hoe werkt het spel?

Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s gaan we spelenderwijs in gesprek over kwaliteit van leven.

Thema’s: Elk speelbord heeft een eigen thema: Gezondheid, Hulp, Thuis, Sociale contacten, Relatie, Studie en beroep, Vrije tijd en Zingeving

Categorieën: Er zijn 7 verschillende categorieën: Levensvragen, Stellingen, Kennisvragen, Foto’s, Tekenen/uitbeelden, Raad het woord en Kanskaarten Het spel zorgt voor verrassende, openhartige gesprekken, waarbij ook veel gelachen wordt.

Werkvormen:  Het spel kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. We geven workshops en trainingen om je vaardigheden aan te leren zodat je het spel op diverse manieren kunt toepassen. Deze 3e druk is mogelijk gemaakt vanuit de opbrengsten van de verkoop van de 1e en 2e druk.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.