Blijf altijd spelen - Creatieve activiteiten voor mensen met dementie Blijf altijd spelen - Creatieve activiteiten voor mensen met dementie
Blijf altijd spelen - Creatieve activiteiten voor mensen met dementie Blijf altijd spelen - Creatieve activiteiten voor mensen met dementie
Blijf altijd spelen - Creatieve activiteiten voor mensen met dementie
1 Review | Review toevoegen
Praktisch handboek voor begeleiders en mantelzorgers van mensen met dementie. Het biedt talrijke uitgewerkte voorbeelden van eenvoudige creatieve activiteiten en manieren om sociale contacten te bevor

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Het boek "Blijf altijd spelen" is een praktisch hulpmiddel voor begeleiders en mantelzorgers van mensen met dementie. Het biedt praktische en creatieve activiteiten die speciaal zijn ontworpen om de doelgroep te helpen genieten van sociale contacten en plezierige ervaringen. Dit handboek bevat tientallen voorbeelden van eenvoudige spelvormen die zonder enige speciale opleiding kunnen worden toegepast. De activiteiten zijn uitgeprobeerd bij kwetsbare ouderen van 60 jaar en ouder en zijn geschikt voor zowel groeps- als individuele settings.

Twee delen

  • Het eerste deel bevat een sociaal-agogisch en organisatorisch deel, waarin de basisprincipes van het spelen met mensen met dementie worden uitgelegd.
  • Het tweede deel bevat 100 spelvormen die zijn onderverdeeld in zes categorieën: taalexpressie, werken met foto's, dans en beweging, tekenen en vormgeven, creatief spel en spelen met muziek. Elk spel is kort van duur, ingedeeld naar niveau en voorzien van praktische informatie om het makkelijker te maken om het spel uit te voeren.

De auteurs van dit boek zijn Drs. Joan ten Hoonte en Paul Rooyackers.
Drs. Joan ten Hoonte is een onderwijskundige met veel ervaring in het speciaal onderwijs en heeft verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van "Kunst en dementie".
Paul Rooyackers is een voormalig dans- en theaterdocent in het lager, middelbaar en hoger onderwijs en heeft veel ervaring opgedaan met doelgroepen in de zorgsector. Hij heeft talrijke praktische boeken geschreven op het gebied van dans, drama, theater en taal. Door hun gezamenlijke expertise hebben zij een waardevol handboek samengesteld dat begeleiders en mantelzorgers van mensen met dementie kan helpen om creatieve en plezierige activiteiten aan te bieden.

Inhoud

  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Paperback
  • Oorspronkelijke releasedatum: 29 april 2022
  • Aantal pagina's: 179
  • Illustraties: met illustraties
  • Gewicht: 394 g
  • Formaat (bxlxh): 16.80 x 1.50 x 24.20 cm
  • Studieboek: Nee

  bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen
Brenda Wegge - 14-08-2023 22:44

Interessant boek voor iemand met weinig achtergrond informatie

Boekfilters

Soort publicatie
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Roman
Tijdschriften
Thema's
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789088402425
Auteur
Paul Rooyackers en Joan ten Hoonte
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Panta Rhei