Advies en implementatie belevingsgerichte woonomgeving voor mensen met dementie. Door Omgevingszorg Collectief.
Advies en implementatie belevingsgerichte woonomgeving voor mensen met dementie. Door Omgevingszorg Collectief.
1 Review | Review toevoegen
De omgeving verrijken voor ouderen en mensen met dementie door het juist toepassen van geluid, geur, licht en beeld. Zowel in de huiskamer als in de tuin wordt de sfeer versterkt.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Vraag een gratis telefoongesprek aan om uw vraag te verkennen

Waarom en voor wie

Iedereen wil een omgeving die veilig is en comfortabel voelt. Mensen met dementie begrijpen de omgeving vaak niet goed en voelen zich dan onveilig. Ze zien, horen en ruiken ook minder goed, waardoor de omgeving minder goed wordt waargenomen. Dat geldt ook voor mensen zonder hersenbeschadiging. Voor beiden is het verrijken van de woonomgeving nodig om die weer comfortabel te krijgen en te houden.

Inhoud

Wij maken samen met u een omgevingsplan voor geluid, verlichting en klimaatbeheersing (inclusief geur- en warmteregulering) dat op zowel mensen met dementie als de partner, mantelzorgers en verzorgers een weldadig effect heeft en het woon en werk plezier verhoogt. De sfeerbepalingen van de dag, week en seizoenen ontwerpen wij samen met u.

Praktische informatie

Het omgevingsadvies (zowel voor binnen als buiten) wordt door Omgevingsvormgever Sylvia de Koning en Adviseur Fysieke Omgeving Jos Slutter, in samenwerking met verschillende deskundigen op het gebied van licht, geluid en geur gemaakt. Zij zijn lid van het Omgevingszorg Collectief en geïnspireerd door de inzichten van dr. Anneke van der Plaats en . Nadat samen met u het omgevingsplan is opgesteld, kunt u besluiten wanneer en door wie het plan uitgevoerd gaat worden.

Het eerste contact via telefoon of beeldbellen om de vraag te verkennen is kosteloos. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten. Daarna volgt een bezoek op locatie om nader onderzoek te doen en te inventariseren welke verbeteringen wenselijk zijn. Het onderzoek bestaat uit observeren van de ruimtes en het wonen daarin, gesprek voeren met aanvrager, cliënten, zorgmedewerkers en andere belanghebbenden. Op basis hiervan wordt een globale adviesrapportage met een globale kosteninschatting opgesteld. De tijdsduur is minimaal 4 uur, maximaal 8 uur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Sorteren op:

Review toevoegen
Jolien Dumon namens Aan-Z - 22-06-2023 08:28

Jos Slutter gaf op een laagdrempelige manier een heel heldere uitleg over de werking van het brein en hoe we de omgeving hierop kunnen aanpassen.

Advies over ...
Omgaan met (probleem)gedrag
Woon- en leefomgeving inrichten
Alledaagse zorg
Algemene zaken
Activiteiten & Therapieën
Organiseren van langdurige zorg
Advies aan ...
Mensen met dementie
Mantelzorgers
Zorginstellingen
Adviesmethode
Consult
Direct telefonische hulp