Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms
Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms
Actief – SilverFit Mile – Fietsen of wandelen met persoonlijke routefilms
0 Review | Review toevoegen
De SilverFit Mile bootst met stabiele routefilms de ervaring van buiten fietsen of wandelen levensecht na. Fietsen of wandelen wordt toegankelijker, veiliger en leuker met de SilverFit Mile.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

SilverFit Mile. Een unieke fietservaring.

Met de SilverFit Mile biedt u uw cliënten een unieke fiets- of wandelervaring. De SilverFit Mile bestaat uit een grote, verrijdbare flatscreen die middels een draadloze sensor aan vrijwel iedere hometrainer, passief-actief trainer (zoals de THERA-Trainer of MOTOmed) of loopband gekoppeld kan worden. Op het scherm wordt een levensechte (persoonlijke) routefilm naar keuze getoond.
 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vraag bij Dementie-winkel.nl nu geheel vrijblijvend een offerte aan. SilverFit neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een demonstratie van de SilverFit Mile op uw locatie. Wanneer u tot aanschaf overgaat ontvangt u vervolgens een kostenbegroting. 

Meer dan 140 routefilms

De SilverFit Mile bevat meer dan 140 routefilms van gemiddeld een uur. Er zijn ook routes beschikbaar van de Keukenhof, de Efteling en Giethoorn. De routefilms zijn met een speciale techniek opgenomen waardoor de films uiterst stabiel ogen. Het fietstempo van de cliënt bepaalt de snelheid waarmee de film wordt afgespeeld. Hierdoor wordt de ervaring van buiten fietsen levensecht nagebootst.

Het is nu ook mogelijk om te fietsen met eigen foto's en videomateriaal.

Persoonlijke routes maken met Google Street View

De meeste mensen vinden het erg leuk om door een bekend gebied te fietsen. Bijvoorbeeld een route door het geboortedorp, de plaats waar iemand gewoond heeft, langs een favoriete vakantiebestemming of een geliefd natuurgebied.
 
Dankzij de unieke koppeling tussen de SilverFit Mile en Google Street View is het mogelijk om een persoonlijke route te ontwerpen. Met de speciale routemakersoftware kunt u een route naar wens samenstellen binnen alle gebieden ter wereld die Google in kaart gebracht heeft. U kunt precies inplannen langs welke straten de route gaat lopen. Is de route naar wens? Dan wordt de route tijdens het fietsen of wandelen op het scherm van de Mile getoond als een diashow met foto’s die gemaakt zijn door Google.

Reis door de tijd

In vergelijking met tientallen jaren geleden zien veel steden er tegenwoordig heel anders uit. Veel cliënten zouden graag nog eens terug willen naar die goede oude tijd. Op de SilverFit Mile zijn er routes met streekarchieffoto’s van allerlei steden beschikbaar. De foto’s worden tijdens het fietsen of wandelen als een diashow op het scherm van de Mile getoond. 

Er kan gefietst worden met foto’s uit een decennium naar keuze, van de jaren ’30 tot en met de jaren ’90. Dit is een feest van herkenning voor de cliënt, wat vaak veel verhalen losmaakt tijdens het fietsen of wandelen.

Zeer stabiele beelden

De snelheid waarmee de cliënt fietst, bepaalt de snelheid waarop de film wordt afgespeeld. Daarnaast is het ook mogelijk om de snelheid van de film handmatig in te stellen. Dankzij een speciale, zorgvuldige filmtechniek blijft de film gedurende de gehele fietstocht zeer stabiel. Dit ondervangt de kans op duizeligheid en valgevaar. Bovendien gaan veel mensen ook rechterop fietsen of wandelen omdat hun visuele aandacht bij het scherm ligt en niet bij het bedieningspaneel van de fiets of loopband. Zo kan de cliënt op een rustige en veilige manier fietsen in een prachtige omgeving. 

Een veilig systeem waar u op kunt vertrouwen

De veiligheid van de cliënt staat altijd voorop. SilverFit stelt hoge kwaliteitseisen aan al haar systemen en dus ook aan de SilverFit Mile. De SilverFit Mile is een CE-gecertificeerd medisch hulpmiddel en voldoet aan de laatste Europese wetgeving.

Wetenschappelijke achtergrond

De SilverFit Mile is ontwikkeld aan de hand van wetenschappelijke inzichten, aangevuld met praktijkervaring van zorgprofessionals en cliënten.

Cognitie

Anderson-Hanley et al. (2012) keken naar het effect van inspanning op cognitie (executieve functies zoals planning en het verdelen van aandacht). De resultaten laten zien dat de groep die met virtuele beelden fietste, een significant beter cognitief resultaat behaalde dan de controlegroep.

Therapietrouw

Onderzoek van Rhodes et al. (2009) naar fietsen met en zonder videogames toonde aan dat de therapietrouw hoger was bij fietsen met videogames in vergelijking met fietsen zonder videogames. Het onderzoek liet zien dat deze hogere therapie¬trouw werd veroorzaakt doordat deelnemers het trainen met de videogames leuker vonden. 
Betere balans

Cho & Lee (2014) toonden aan dat gebruik van virtuele beelden (VR) een positief effect heeft op de balans bij wandelen. De groep met VR scoorde significant beter op belangrijke parameters in vergelijking met de controlegroep.

Langer fietsen

Pisica et al. (2016) toonden aan dat het gebruik van virtuele beelden een positief effect heeft op de duur van de trainingssessie. Men fietste vrijwillig twee keer zo lang met de SilverFit Mile als op een normale hometrainer zonder routefilm.

SilverFit Mile maakt fietsen leuker

Feenstra (2013, niet gepubliceerd) heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het fietsen met of zonder virtuele beelden (SilverFit Mile) op de belastbaarheid. De resultaten laten zien dat de cliënten het veel leuker vonden om met de beelden te fietsen dan zonder. Kortom, het toevoegen van virtuele beelden aan fiets- of wandeltraining leidt tot positieve resultaten en sfeer.

Minder valincidenten

Onderzoek van Mirelman et al. (2016) vergeleek looptraining met en zonder virtuele beelden en obstakels bij ouderen met een verhoogd valrisico. Het trainingsprogramma duurde 6 weken en iedere groep trainde drie keer per week 45 minuten. Een half jaar na het trainingsprogramma waren er 42% minder valincidenten binnen de groep die met virtuele beelden trainde ten opzichte van de controlegroep.

Componenten en opties

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.