T Sterk - Magenta
ARK's Grabber Textuur - Sterk tm Extra Extra Sterk
0 Review | Review toevoegen
Veilig alternatief voor kauwen op vingers, knokkels, pennen, etc. Ook goed voor verbeteren van mondmotoriek en in geval van tactiele over- en ondergevoeligheid in het mondgebied.

Standaard levertijd

2-7 werkdagen.

€ 18,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Populairste kauwhulpmiddel

ARK's Textured Grabber® is een oraal-motorische kauw hulpmiddel gemaakt van hetzelfde materiaal als de populaire Grabber®. Het materiaal is stevig, maar toch veerkrachtig. De Textured Grabber® beschikt over drie verschillende oppervlakken om op te kauwen: een gladde, één met ronde hobbels, en een met rechthoekige hobbels. Deze texturen simuleren het gevoel van werkelijk voedsel, voor realistisch non-food kauwen in de praktijk. Het zorgt tevens voor extra tactiele sensatie aan de lippen, wangen, tandvlees en tong die helpen de mond minder gevoelig te maken voor prikkels, die de orale afweer verlagen en de overgang van gepureerd naar voedsel met stukjes vergemakkelijkt.

Deze ARK's Grabber is makkelijk vast te houden maar er kan ook een koordje doorheen geregen worden (of een stukje Theratube om ook op te kauwen/sabbelen) zodat de Deze ARK's Grabber om de nek gedragen kan worden of worden vastgemaakt aan een kledingstuk.

Kan gebruikt worden als veilig alternatief voor het kauwen op vingers, knokkels, t-shirts, pennen, e.d. maar ook voor het verbeteren van de mondmotoriek en in geval van tactiele over- en ondergevoeligheid in het mondgebied. 

 • Als een oraal fidget voor sensorische zoekers die verlangen naar stimulatie en proprioceptieve input
 • Als een veilig alternatief voor het kauwen op handen, knokkels, shirts, potloden, enz.
 • Als alternatief voor tandenknarsen en/of duimzuigen
 • Om de orale afweer en voedselafkeer te helpen verminderen
 • Bijten en kauwen oefenen zonder het risico van verstikking
 • Werken aan kaaksterkte en stabiliteit en orale motorische vaardigheden
 • Om orale kracht, mobiliteit en controle op te bouwen

Drie kleurgecodeerde sterkteniveaus

 • Sterk / T (rood of magenta) - Dit zijn de zachtste met de meest "zachtheid" en "meegeven". Aanbevolen voor milde kauwers en / of beginners die bijten / kauwen oefenen
   
 • Extra Sterk / XT (lichtgroen of teal) - XT staat voor "Xtra Tough", aanbevolen voor matig kauwen. Deze zijn steviger, maar nog steeds chewy.
   
 • Extra Extra Sterk / XXT (royal blue of forest green) - XXT staat voor "Xtra Xtra Tough", aanbevolen voor fervent kauwen. Dit zijn de meest stevige en bieden de meeste weerstand tegen de kaak. Geen kauwproduct is onverwoestbaar, maar deze zijn erg sterk.

Medische kwaliteit

De ARK's Grabber is een Amerikaans product van medische kwaliteit die voldoet aan eisen van de Amerikaanse FDA.
Allergieinformatie: Bevat geen latex, Bevat geen BPA, Bevat geen PVC, Bevat geen lood, Bevat geen weekmakers. 

LET OP! Wanneer dit product wordt gebruikt voor de behandeling van eetproblemen door over- of ondergevoeligheid in de mond, mag dit alleen worden gedaan onder toezicht van een professionele therapeut óf verzorger getraind in het gebruik ervan.


Hoewel deze kauwproducten stevig en duurzaam zijn, is geen enkel kauwproduct onverwoestbaar.

Sommige individuen (vooral die met zware orale behoeften en agressief bijten / kauwen) zijn in staat zijn om de kauwproducten kapot te bijten. Hoe lang elk kauwproduct meegaat is o.a. afhankelijk van de sterkte van het product (T, XT, XXT), de hoeveelheid en intensiteit van het kauwen, de sensorische behoeften van het individu, het wel of niet onder behandeling zijn van een si-therapeut, logopedist of ergotherapeut, evenals vele andere variabelen in zijn / haar leven.

TIP! Vervang het kauwproduct wanneer tekenen van slijtage vertoont. Het stukgebeten stuk kan ook weggeknipt worden, zodat weer een glad oppervlak ontstaat en het kauwproduct nog iets langer gebruikt kan worden. Dit kan zolang het product niet te klein wordt voor de leeftijd van degene die het kauwproduct gebruikt.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.