ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block
ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block ARK'S Flexible lip block
ARK'S Flexible lip block
0 Review | Review toevoegen
Zorgt ervoor dat een rietje niet te ver in de mond komt waardoor vloeistof afgezet wordt op de plek in de mond waar het gemakkelijker te beheren is en er minder kans is op hoesten of aspiratie.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 12,45
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De Lip Blok van ARK Therapeutic voorkomt dat het rietje te ver in de mond komt waardoor er minder goed op het rietje gebeten kan worden. U kunt de lip blok gebruiken om tong-duwen te ontmoedigen, tong retractie te bevorderen en om de algehele tong te corrigeren. De Lip Blok past in een gewoon buigrietje en is eventueel zelf nog op maat te knippen als u hem korter wilt.

Voor de beste resultaten, is het het beste te beginnen met de langste 3/4" lengte = 2 cm. Zodra iemand gewend raakt aan die lengte, knip je er een klein stukje af naar bijvoorbeeld 1,75 cm, en dan weer iets korter. Dit zorgt er voor dat er steeds minder van het rietje in de mond gestopt wordt. 

Wanneer het rietje zo min mogelijk in de mond zit, wordt vloeistof afgezet op de plek in de mond waar het gemakkelijker te beheren is en er minder kans is op hoesten of aspiratie. Met kortere lengtes, krijgt u ook een betere orale motor training, zoals de tong meer terugtrekt, de lippen beter sluiten, en de wangen meer spanning hebben. Lip Bloks passen in de meeste standaard rietjes (van ongeveer 0,25" in diameter).  

Het steeltje van de lip block loopt licht tabs toe. Het uiteinde is iets smaller, namelijk 5,5 mm dan het gedeelte tegen het ‘blok’ aan, dat is ongeveer 6,5 mm. Zo passen de meeste rietjes omdat ze 'klem lopen'.

Let op: Wanneer dit product wordt gebruikt voor de behandeling van eetproblemen door over- of ondergevoeligheid in de mond, mag dit alleen worden gedaan door óf onder toezicht van een professionele therapeut of verzorger getraind in het gebruik ervan.Flexibel rietje (doorzichtig slangetje) van ongeveer 1 meter lang. Knip op maat voor de gewenste lengte. Het rietje is sterk genoeg zodat er ook op gekauwd kan worden. 

Het kan ook worden gebruikt met onze Select-Flow valves.

De Lip blok bevat geen weekmakers, latex, PVC, lood of BPA. Alle ARK-producten worden gemaakt in de VS en voldoen aan de eisen van de FDA (Food and Drug Administration).

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.