Radio - 1 bedieningsknop Retro 5 9
Radio - 1 bedieningsknop Retro
Radio - 1 bedieningsknop Retro
Reviews | Review toevoegen

Perfecte radio voor ouderen die technologie verwarrend vinden. De gebruiker hoeft slechts 1 goed herkenbare knop voor de zenderkeuze en het volume van de radio bovenop de radio te bedienen.

Standaard levertijd

3 -5 werkdagen

€ 137,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Heel handig voor mensen met geheugenproblemen of dementie, beweeglijkheidsproblemen of voor mensen met een visuele handicap.
Muziek heeft als geen ander medium het vermogen om de communicatie op gang te brengen en het levensgeluk te verhogen.

Juist muziek heeft als unieke werking* dat het belangrijke gebeurtenissen, gevoelens en gedachtengoed documenteert en opslaat in het lange termijn geheugen dat, in tegenstelling tot het korte termijn geheugen, nog wel voldoende functioneert. Het wakkert het bewustzijn weer aan en doet de herinneringen aan vroeger herleven waardoor er ruimte is voor verdieping en contact.

Bezig zijn met muziek maakt mensen alert, wakker en beter benaderbaar. Het geeft ze eigenwaarde en het biedt troost en verstrooiing.

Retro radio met 1 bedieningsknop

De Retro radio met één knop is een nieuw innovatief ontwerp dat de mogelijkheid biedt om op een gemakkelijke manier naar uw favoriete radiozenders te luisteren zonder het gedoe van constant opnieuw een zender te hoeven zoeken of het volume te wijzigen. Perfect voor degenen die hun favoriete station elke dag willen beluisteren, of voor wie het bedienen van knoppen moeilijk of verwarrend is.

De Radio heeft twee knoppen; één voor volume en één voor de frequentie. Nadat U de radio hebt ingesteld op het station en volume waarop u wilt beluisteren kunt u de radio inschakelen en uitschakelen door op de grote knop op de bovenkant te drukken. De bedieningsknoppen worden achter een klep verborgen.

De radio is tevens voorzien van een USB-audio-functie. Als u muziek wilt spelen via een USB-stick, dan verwijdert u gewoon het voorpaneel.

Producteigenschappen:
  • Ontvangt AM/FM zenders via de ether (kan geen digitale zenders ontvangen)
  • Afmetingen 29,5 x 15 x 18 cm (LxBxH)
  • Een deksel dat de bediening van de radio afdekt voor de gebruiker en maar 1 knop bovenop heeft om de radio aan of uit te zetten
  • De zenderkeuze en het volume van de radio kunnen vooraf ingesteld worden door een verzorger
  • Muziek kan ook afgespeeld worden vanaf een USB stick
  • Voeding via snoer of batterijen (batterijen niet inbegrepen)
  • Grote luidspreker in de voorkant
*Bron: De soundtrack van je leven - muziek op maat voor mensen met dementie van De Zaak Bakker te Alkmaar.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Ina -

Super snelle levering, en een hele blije moeder!!

M Tuijn -

Prima apparaat, doet wat we ervan hoopten.

Mona -

Super snel geleverd omdat ik aangaf dat ht voor een verjaardag was. Mijn moeder is er heel erg blij mee!

M.Karnekamp -

De radio voldoet prima. Alleen zegt mijn vader die af en toe nog heldere ogenblikken heeft"wat een ouderwetse radio zeg. Er zit maar 1zender op"😉 Het is wel moeilijk om zenders zonder ruis te vinden.

Dementie-winkel.nl -

Beste mevrouw Kersten, dank voor uw review. Met opzet is de knop alleen een aan-uit-knop zodat de bediening zo eenvoudig mogelijk is. In overleg kan het voorkeursvolume worden ingesteld.

A. Kersten -

Jammer dat de 1-knop bediening alleen een aan-uit-knop is en niet een ouderwetse draaiknop die aan-uit en volume combineert.
(Zoals de afgedekte linker vedieningsknop).

Dementie-winkel.nl -

Beste M. Rol, Spijtig dat er veel ruis op de zenders wordt ervaren. Het kan soms uitmaken waar de radio staat en of de antenne dicht bij andere apparaten (of metalen voorwerpen) staat. Mogelijk kunt u de radio nog een andere locatie uitproberen? Mocht dit geen soelaas bieden, dan kunt de radio retour zenden en ontvangt u het aankoopbedrag terug.

M. Rol -

Goed idee radio met 1 knop en ziet er mooi uit..
Helaas is de technische uitvoering echt niet goed. Ontvangst is zeer slecht: veel ruis op zenders en daarom niet in gebruik...

M.L. -

Prachtig product. Mijn moeder had al een paar radio's gehad, maar begreep echt niet meer hoe ze werkten. Van deze radio wordt ze heel blij -- elke keer als ik nu bij haar kom, komt haar klassieke muziek me bij de deur al tegemoet. Het geluid vind ik ook goed, ik ben zeer tevreden over de aankoop.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews