Radio - 1 bedieningsknop Retro met klep die bedieningsknoppen afdekt Radio - 1 bedieningsknop Retro met klep die bedieningsknoppen afdekt
Radio - 1 bedieningsknop Retro met klep die bedieningsknoppen afdekt Radio - 1 bedieningsknop Retro met klep die bedieningsknoppen afdekt
Radio - 1 bedieningsknop Retro
20 Reviews | Review toevoegen
Perfecte radio voor ouderen die technologie verwarrend vinden. De gebruiker hoeft slechts 1 goed herkenbare knop, bovenop de radio, te bedienen om de radio aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

3 -5 werkdagen.

€ 176,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Heel handig voor mensen met geheugenproblemen of dementie, beweeglijkheidsproblemen of voor mensen met een visuele handicap.
Muziek heeft als geen ander medium het vermogen om de communicatie op gang te brengen en het levensgeluk te verhogen.

Juist muziek heeft als unieke werking* dat het belangrijke gebeurtenissen, gevoelens en gedachtengoed documenteert en opslaat in het lange termijn geheugen dat, in tegenstelling tot het korte termijn geheugen, nog wel voldoende functioneert. Het wakkert het bewustzijn weer aan en doet de herinneringen aan vroeger herleven waardoor er ruimte is voor verdieping en contact.

Bezig zijn met muziek maakt mensen alert, wakker en beter benaderbaar. Het geeft ze eigenwaarde en het biedt troost en verstrooiing.

Retro radio met 1 bedieningsknop

De Retro radio met één knop is een nieuw innovatief ontwerp dat de mogelijkheid biedt om op een gemakkelijke manier naar uw favoriete radiozenders te luisteren zonder het gedoe van constant opnieuw een zender te hoeven zoeken of het volume te wijzigen. Perfect voor degenen die hun favoriete station elke dag willen beluisteren, of voor wie het bedienen van knoppen moeilijk of verwarrend is.

De radio heeft één herkenbare knop bovenop voor het aan- en uitzetten. U kunt de volume en de zender verder instellen met de knoppen aan de voorkant, die worden afgedekt door het voorpaneel.  

De radio is tevens voorzien van een USB-audio-functie. Als u muziek wilt spelen via een USB-stick, dan verwijdert u gewoon het voorpaneel.

Producteigenschappen:
  • Ontvangt AM/FM zenders via de ether (kan geen digitale zenders ontvangen)
  • Afmetingen 29,5 x 15 x 18 cm (LxBxH)
  • Een deksel dat de bediening van de radio afdekt voor de gebruiker en maar 1 knop bovenop heeft om de radio aan of uit te zetten
  • De zenderkeuze en het volume van de radio kunnen vooraf ingesteld worden door een verzorger
  • Muziek kan ook afgespeeld worden vanaf een USB stick
  • Voeding via snoer of batterijen (batterijen niet inbegrepen)
  • Grote luidspreker in de voorkant
*Bron: De soundtrack van je leven - muziek op maat voor mensen met dementie van De Zaak Bakker te Alkmaar.

Sorteren op:

Review toevoegen
Ardy Moeijes - 11-05-2023 14:08

Mijn vader heeft hier heel veel plezier van gehad, inderdaad heel makkelijk te gebruiken (1 knop).
Hij hield van klassieke muziek en we hadden dus afgestemd op Radio 4. Vervolgens het klepje op de knoppen geplaatst zodat hij er niet maar aan kon draaien zelf. Bron van luisterplezier.

Erna jansen - 19-12-2021 08:15

De radio was een schot in de roos voor onze moeder.
Ze heeft er in de revalidatiekliniek en later thuis heel veel plezier van gehad!
Een echte aanrader en heel eenvoudig in gebruik.

Wendy Andreoli - 13-09-2021 10:10

Als vervolg op mijn review van 19/7/21 . We hebben de radio ontvangen!
Het was het wachten meer dan waart. De radio geeft uitstekend geluid en is storingsvrij. Mijn moeder is er heel erg blij mee en gebruikt de radio meerdere keren per dag als ze op haar kamer is. Wij hebben de radio op 100% NL ingesteld en ze zingt regelmatig mee met de haar bekende liedjes.
Zou het iedereen aanraden!!!!

E.Bos - 29-08-2021 15:42

Goed product dat aan de verwachting voldoet. Een verbeterpuntje: de USB die er aan de voorkant in moet, zorgt ervoor dat de klep met het woord RADIO er niet meer voor kan. Dan brandt er ook een lampje USB. Dat is voor mijn moeder verwarrend en ze heeft dan de neiging die knop te willen uitzetten. Beter was als de USB aan de achterkant was weggewerkt. DE muziek die zij nu kan luisteren, is de muziek waar zij erg van houdt, en wij genieten met haar mee. Het is nu vooral makkelijker om na een bezoek weg te gaan, we zetten dan namelijk fijn de radio aan! Blij mee!

Wendy Andreoli - 19-07-2021 20:44

Helaas hebben wij nog steeds geen radio ontvangen na onze bestelling van 24 mei 2021.
Dat is heel jammer want de radio is/was voor haar verjaardag van jl 13 juni.
Na een telefoontje van onze kant werd ons verteld dat de radio’s uit Groot Brittannië moeten komen en dat er van uit daar niet geleverd wordt

A. L. Raydt - 22-03-2021 17:30

Lijkt een goed product te zijn, maar helaas heeft mijn moeder er maar 1 dag plezier van gehad, en is zij overleden

Christien - 10-03-2021 17:59

Werkt naar behoren zeer geschikt voor mensen met dementie. Muziek geeft ontspanning en rust.

Annemiek van Bphemen - 28-02-2021 15:59

Prima ontvangst ik ben er erg blei mee.

Anoniem - 27-01-2020 22:21

Goede aankoop. Mijn vader is er hartstikke blij mee. Klinkt goed (geen ruis), leuk om te zien (nostalgisch) en eenvoudig in gebruik.

G.G - 21-01-2020 21:33

Zeer veel ruis op fm! Bij usb gebruik kan het klepje niet dicht! Ik heb hem nu te leen maar ga hem niet kopen! Jammer dat de bediening niet aan achterkant zit. Gemiste kans anders zou ik hem misschien aanschaffen.

Lingebolder - 07-10-2019 09:44

mooie radio maar jammer dat het klepje eraf moet als je de usbstick met muziek erin wil steken. Zo zijn alsnog alle knoppen bereikbaar en is het voordeel van de simpele 1 knopsbediening weg helaas.
Afdek klepje gaat er ook heel lastig af en op.

Ina - 19-06-2019 22:12

Super snelle levering, en een hele blije moeder!!

M Tuijn - 18-02-2019 13:26

Prima apparaat, doet wat we ervan hoopten.

Mona - 17-01-2019 13:52

Super snel geleverd omdat ik aangaf dat ht voor een verjaardag was. Mijn moeder is er heel erg blij mee!

M.Karnekamp - 13-01-2019 17:43

De radio voldoet prima. Alleen zegt mijn vader die af en toe nog heldere ogenblikken heeft"wat een ouderwetse radio zeg. Er zit maar 1zender op"😉 Het is wel moeilijk om zenders zonder ruis te vinden.

Dementie-winkel.nl - 09-01-2019 13:30

Beste mevrouw Kersten, dank voor uw review. Met opzet is de knop alleen een aan-uit-knop zodat de bediening zo eenvoudig mogelijk is. In overleg kan het voorkeursvolume worden ingesteld.

A. Kersten - 09-01-2019 11:26

Jammer dat de 1-knop bediening alleen een aan-uit-knop is en niet een ouderwetse draaiknop die aan-uit en volume combineert.
(Zoals de afgedekte linker vedieningsknop).

Dementie-winkel.nl - 02-01-2019 15:39

Beste M. Rol, Spijtig dat er veel ruis op de zenders wordt ervaren. Het kan soms uitmaken waar de radio staat en of de antenne dicht bij andere apparaten (of metalen voorwerpen) staat. Mogelijk kunt u de radio nog een andere locatie uitproberen? Mocht dit geen soelaas bieden, dan kunt de radio retour zenden en ontvangt u het aankoopbedrag terug.

M. Rol - 01-01-2019 18:19

Goed idee radio met 1 knop en ziet er mooi uit..
Helaas is de technische uitvoering echt niet goed. Ontvangst is zeer slecht: veel ruis op zenders en daarom niet in gebruik...

M.L. - 20-11-2018 17:18

Prachtig product. Mijn moeder had al een paar radio's gehad, maar begreep echt niet meer hoe ze werkten. Van deze radio wordt ze heel blij -- elke keer als ik nu bij haar kom, komt haar klassieke muziek me bij de deur al tegemoet. Het geluid vind ik ook goed, ik ben zeer tevreden over de aankoop.

Radio - soort product
Radio
Radio Remember abonnement
Radiomeubel
Radio - functies
Afstand bedienbaar
AUX-aansluiting
Bluetooth
Cassette-speler
CD-speler
DAB Plus
FM-radio
Platenspeler
Radio Remember afspeelbaar
Timer
USB-aansluiting
Wekker
WiFi verbinding