21/11/2016

Heeft u milde geheugenproblemen? En woont u in de omgeving van Utrecht?
Doe dan mee met de ‘Happy Walker’ gebruikerstest! 

‘Happy Walker’ (“blije wandelaar”) is een elektronisch hulpmiddel voor mensen met milde geheugen problemen of milde dementie dat ondersteunt bij het zelfstandig vinden van de weg heen én de weg terug. 

Op dit moment is er een testversie die de ontwikkelaars graag met uw hulp en die van uw mantelzorger samen verder ontwikkelen. Daarom zijn zij op zoek naar mensen in de omgeving Utrecht die het leuk vinden om in november en december een middag mee te doen aan het testen van ‘Happy Walker’ onder begeleiding van Vilans (kenniscentrum langdurende zorg). Dit Europese project staat onder leiding van het Nederlandse TNO.
 
Zij maken graag een afspraak op een andere locatie dan het thuisadres om een wandeling in een wat onbekendere omgeving te maken. In overleg wordt bekeken wat mogelijk is.
 

Tijdens deze middag willen zij het volgende met u en uw familielid of verzorgende testen:

  1. De ‘Happy Walker App’ voor de persoon met milde geheugenproblemen:
  • Speciaal ontwikkeld navigatie hulpmiddel voor tijdens het wandelen. Naast een plattegrond met instructie kunt u gebruik maken van foto’s van de omgeving en pijlen die laten zien waar u naar toe moet lopen;
  • Biedt de mogelijkheid om mensen gemakkelijk te bellen.
  1. De 'Happy Walker App' voor familie of verzorgenden waarmee u:
  • Uw naaste kunt lokaliseren;
  • De wandelroute kunt instellen;
  • Gemakkelijk kunt bellen en berichtje sturen;
  • Status van de Happy Walker te kunnen zien
Tijdens de test wordt gebruik gemaakt van een smartphone die ter beschikking wordt gesteld. 

Heeft u interesse?

Wilt u graag meedoen aan de test en zo bijdragen aan de ontwikkeling van de ‘Happy Walker’? Meld u dan uiterlijk 8 december aan via een e-mail naar s.suijkerbuijk@vilans.nl. U ontvangt dan een informatiebrief en wij nemen dan contact met u op om verdere afspraken te maken.