01/05/2015


Win het Nubenik* Lenteboek - Hèt volwassen prentenboek. Inspireer met uw beste contact-tip!

Op 9 mei a.s. verschijnt het Nubenik* LenteboekNubenik* is hèt volwassen prentenboek voor mensen met dementie. Een handreiking aan partners, familie, vrijwilligers en activiteitenbegeleiders om in contact te komen met mensen met dementie.

Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis doneert Dementie-winkel.nl één gesigneerd exemplaar van het Nubenik* Lenteboek aan de persoon of organisatie met de beste tip voor hoe je op een leuke manier contact maakt met mensen met dementie.

Doe mee en inspireer anderen. Deel uw tip op onze Facebookpagina. De tip met de meeste 'vind-ik-leuks' wint. Bij gelijke stand wordt er geloot. Inzenden kan t/m 17 mei.

  Deel uw tip hier      

Een volwassen prentenboek voor mensen met dementie

Het Nubenik* Lenteboek is een volwassen prentenboek voor mensen met dementie, geïnitieerd en geproduceerd door Erika Meershoek, begeleider in kunst- en groenprojecten (GIDZ), en Ellen van der Veen, grafisch vormgever (Sinas).

Het boek biedt een handreiking aan partners, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en activiteitenbegeleiders om soepel in contact te komen met mensen met dementie.

Met behulp van eenvoudige, kleurrijke en herkenbare prenten die verwijzen naar heel alledaagse belevenissen brengt dit boek een gesprek op gang. De aandacht die er op zo’n moment is voor iemand, daar draait het om:

Nu ben ik aan de beurt, er is aandacht voor mij!

Het Nubenik* Lenteboek is de eerste in een serie van vier. De boeken volgen de seizoenen, ook van het leven.

Het boek is met grote kleurrijke illustraties een toegankelijk kijk- en voorleesboek. Als je er één-op-één uit voorleest past het op twee schoten. Met de harmonica-vorm kan je het boek ook gemakkelijk lezen met een groep door het op tafel te zetten.

Het Nubenik* boek volgt de vier seizoenen. Deze eerste uitgave gaat over de lente.

Eén kant van het boek heeft een beeldverhaal met ‘hints’ voor vragen die je kunt stellen. De andere kant heeft 'doe-suggesties' met sprekende voorbeelden naar aanleiding van de verhaalkant, zoals het maken van een lekker lente-soepje.

Het boek wordt breed gedragen: naast 127 crowdfundingdonateurs (waaronder Dementie-winkel.nl), ontvingen de makers veel steunbetuigingen van mantelzorgers, familieleden van mensen met dementie, activiteitenbegeleiders en andere toekomstige gebruikers van het boek, die onder meer werkzaam zijn in de zorg.
 
‘Door het Nubenik* Lenteboek ontstaat gemakkelijk een fijn gesprek, echt goed contact. En wat je vervolgens ziet is goud waard: Stralende gezichten!’
Paul Staps, sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

  Bestellen