Voeding en dementie: gezondheid en genieten in 1 recept
Voeding en dementie: gezondheid en genieten in 1 recept
0 Reviews | Review toevoegen
Wat kun je zelf doen als je dementie hebt en steeds meer moeite hebt met koken? Wat kan een naaste doen die merkt dat eten blijft staan? Hoe kan een zorgprofessional mensen met slikproblemen helpen?

Standaard levertijd

2 - 4 werkdagen

€ 22,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Samenvatting

Jeroen Wapenaar en Ondine van de Rest zijn de auteurs van dit bijzondere boek. Het boek belicht op een positieve wijze de mogelijkheden om van voeding te blijven genieten tijdens dementie. Het boek geeft oplossingen als het eten moeilijk wordt, schetst een realistisch beeld van wat dementerenden kunnen verwachten, geeft voedingsadviezen, bevat interviews, geeft informatie over wetenschappelijk onderzoek en eindigt met heerlijke recepten. Daarnaast bevat het specifieke adviezen voor dementerenden, naasten en zorgprofessionals.

Inhoud

Wat kun je zelf doen als je dementie hebt en steeds meer moeite hebt met koken? Wat kan een naaste doen die merkt dat eten blijft staan? Hoe kan een zorgprofessional cliënten of bewoners met slikproblemen helpen?

Gezond én aangenaam eten en drinken is voor mensen met dementie heel goed mogelijk. Als men maar weet wat daarvoor nodig is. De auteurs van het boek Voeding en dementie: Gezondheid en genieten in 1 recept willen hen houvast geven.

Het boek bundelt tientallen adviezen voor zowel mensen met dementie, naasten als zorgprofessionals. Er staan veel tips in voor situaties waar lezers in terecht kunnen komen. Positief en praktisch, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van Voeding en dementie.

Bij elk probleem dat zich bij eten en drinken kan voordoen wordt uitgelegd wat er wel mogelijk is. Er zijn aparte hoofdstukken met specifieke adviezen voor mensen met dementie, naasten en zorgprofessionals. Acht deskundigen, zoals naasten, diëtisten en onderzoekers, vertellen over hun eigen ervaringen met voeding en dementie.

Ook geven zij specifieke adviezen. In het boek staan tevens beproefde recepten, met de vitamines Herkenbaar, Lekker en Genieten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
978-90-8686-289-4
Auteur
Jeroen Wapenaar, Ondine van de Rest
Uitgeverij
Wageningen Academic