Echt contact maken met mensen met dementie - Training van Theater Veder
Echt contact maken met mensen met dementie - Training van Theater Veder
0 Reviews | Review toevoegen

Met de Veder Methode leert u het contact met mensen met dementie te verbeteren. Professionele trainers geven handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan. Een achtergrond in de zorg is niet nodig.

Standaard levertijd

Op vaste data

€ 175,00
Prijs per persoon

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Theater Veder is sinds 2007 landelijk actief in zorginstellingen, Alzheimercafé’s en op locatie. De Veder Methode is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. De training is zeer geschikt voor familieleden, vrijwilligers en professionals die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van communiceren met mensen met dementie. De handvatten die u krijgt kunt u gebruiken in de verzorging of om gezamenlijk activiteiten te ondernemen.

Vrijwilligers en mantelzorgers krijgen 20% korting.

Inhoud

Maak op deze dag kennis met Theater Veder en de Veder Methode. Ervaar door middel van praktijkoefeningen hoe theater, poëzie en muziek het contact met ouderen met dementie kunnen bevorderen. Tijdens de training leert men stap voor stap te werken met de Veder Methode. Theatrale middelen, zoals timing, intonatie en acte de présènce, zijn hierbij belangrijk. Ervaring met theater is niet noodzakelijk.

Achtergrond

Contact maken met ouderen met dementie wordt door veel mantelzorgers en vrijwilligers ervaren als een uitdaging. Theater Veder heeft een succesvolle methode ontwikkeld waardoor het maken van contact met ouderen met geheugenproblemen op een plezierige manier mogelijk wordt.

De basis van de methode ligt in het maken van een-op-een contact en afstemming. Het lange-termijngeheugen, wat nog het langst intact is bij ouderen met dementie, wordt aangesproken met liedjes, gedichten, verhalen en attributen uit de tijd dat zij nog jong waren.

Dankzij de herkenning die hierdoor ontstaat voelen de ouderen zich weer “thuis”. Het gevoel van vervreemding verdwijnt naar de achtergrond en het zelfvertrouwen wordt versterkt. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor wederzijds contact.

Praktische informatie

Duur: 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur. 
Zie bijlage voor gedetailleerd programma.
Locatie: Theater Veder. Derde Oosterparkstraat 88 in Amsterdam (Oost).

Data

Zie het keuzemenu bovenaan deze pagina

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten