Stoel - Rock & Roll schommelstoel
0 Reviews | Review toevoegen

Wiegen is een beweging die al bij de geboorte een rustgevend gevoel geeft. Voor minder depressie, angst en pijn, en meer balans.

Standaard levertijd

In overleg

€ 2.359,50
Prijs per Stoel

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Wiegen is een beweging die al bij de geboorte een rustgevend gevoel geeft. De therapeutische en levensveranderende gevolgen wat bewegen in een schommelstoel heeft op het psychosociaal welbevinden worden al jaren beschreven in literatuur. Het gebruik van schommelstoelen is inmiddels verspreid tot ver buiten het moeder-kind-wiegen. Het wordt tegenwoordig beschouwd als een vorm van niet invasieve therapeutische behandeling voor een breed scala van gezondheidsproblemen. De Rock & Roll schommelstoel ondersteunt op dit gebied met een solide schommelstoel, die veilig is in deze specificieke zorgomgeving.
 
Klinische studies hebben aangetoond dat de zachte beweging  van een schommelstoel endorfines aanmaakt, een chemische stof die bekend is om de stemming te verbeteren en pijn te verminderen. Er wordt aangenomen dat schommelstoeltherapie de kwaliteit van leven verhoogt voor mensen met dementie / Alzheimer. In een onderzoek, uitgevoerd op personen mensen met Alzheimer, die een schommelstoel 1-2 uur per dag gebruikten, is aangetoond dat deze mensen significante verbetering lieten zien op het gebied van depressie, angst en balans en een afname van pijn. 

“We zien bij ons dat cliënten letterlijk hun angst en depressie weg schommelen. De cliënten hebben minder medicatie nodig en hun evenwicht verbetert. Andere voordelen omvatten een gelukkiger verpleeghuis personeel. Families van schommelende senioren zijn gelukkiger omdat hun dierbaren gelukkiger zijn."

Criteria die gebruikers stellen aan een schommelstoel

 1. Rugleuning hoog genoeg met een goede ondersteuning voor het hoofd.
 2. Comfortabel gestoffeerde zitting en rug.
 3. Stabiele stoelbasis zodat het niet kan bewegen op de vloer.
 4. Gepolsterde armleuningen. 

Kenmerken Rock & Roll schommelstoel

 • Modern en ergonomisch ontwerp met hoge rugleuning. Ideaal voor langere cliënten en maximaal comfort voor iedere gebruiker;
 • Zelfactiverend schommelmechanisme en verschuifbare voetensteun. Voor fysieke training en mentaal welzijn;
 • Schanierende armleuningen. Voor veilige en eenvoudige zijwaartse transfer (in en uit de stoel);
 • In hoogte verstelbare hoofdsteun. Voor extra comfort en maximale hoofdondersteuning;
 • Geavanceerde schommelmechanisme wisselt drukpunten. Vermindert het risico op decubitus;
 • Verrijdbaar. Vermindert het aantal transfers. Makkelijk te verplaatsen naar verschillende ruimtes;
 • Solide stoelbasis. Verschuift niet tijdens schommelen;
 • Stimuleert mobiliteit. Assisteert bij de dagelijkse bewegingsbehoefte;
 • Transfer accessoires. Voor een veilige transfer.

Proefperiode

De Rock & Roll Schommelstoel mag twee weken worden uitgeprobeerd!!

U kunt de stoel twee weken uitproberen. Na twee weken nemen wij contact op om te horen hoe uw ervaringen zijn. U kunt dan beslissen of u de Rock & Roll Schommelstoel wilt aanschaffen of retourneren.

Let op: bij retour van de Rock & Roll Schommelstoel brengen wij de transportkosten à € 75,00 ex. 21% btw in rekening. De retourkosten buiten Nederland kunnen afwijken. Vraag hiervoor een offerte aan.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.