De Proeventafel De Proeventafel
De Proeventafel De Proeventafel
De Proeventafel
0 Review | Review toevoegen
Een prachtig aangeklede tafel waar tientallen schaaltjes met kleine hapjes worden geserveerd. Zout en zoet, zuur en bitter: alle smaken zijn te proeven. Ook exotische en ouderwetse hapjes.

Standaard levertijd

In overleg

€ 1.030,00
Prijs per proeventafel voor maximaal 200 personen
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Waarom en voor wie

Ondervoeding van ouderen is een groot probleem. Het blijkt dat oudere patiënten te weinig energie en eiwit binnenkrijgen, tot wel twee derde van de dagelijkse behoefte. Door eten als activiteit in te zetten, krijg je mensen aan het eten, maar kun je ook ontdekken waar iemand wel of niet van houdt. Brilliant ontwikkelde de Proeventafel om op een andere manier naar eten te kijken en eten als activiteit te kunnen inzetten. Aandacht voor eten is een belangrijke component in belevingsgerichte zorg.

De Proeventafel draagt bij tot het persoonlijk welzijn van zowel de zorgvragers als zorgverleners. Ook demente mensen kunnen duidelijk aangeven wat ze wel of niet lekker vinden Aandacht voor hoe het eten smaakt is heel belangrijk.

Inhoud

Voor alle aanwezigen in een instelling. De Proeventafel is een prachtig aangeklede tafel waarop tientallen schaaltjes met kleine hapjes worden geserveerd. Zout en zoet, zuur en bitter: alle smaken zijn aanwezig. Ook in exotische hapjes en hapjes van vroeger.

Het is een activiteit voor in huiskamers, activiteitenruimtes, restaurants van zorginstellingen of buurtcentra. De Proeventafel kan heel groots (voor een hele instelling) of juist kleinschalig voor een groepje bewoners in een huiskamer worden ingezet.

Praktische informatie

  • De Proeventafel wordt uitgevoerd door 2 personen van Brilliant. De groepsgrootte is maximaal 200 personen.
  • Benodigde ruimte: grote tafel in bijvoorbeeld huiskamer, restaurant of activiteitenruimte.
  • Opbouwtijd: 2 uur.
  • Duur van de activiteit: afhankelijk van de groepsgrootte: minimaal 1 1/2 uur - maximaal: 3 uur
  • Opruimtijd: anderhalf uur
  • Benodigde faciliteiten: afwasmogelijkheid en grote vuilnisbak
  • U kunt hier de proeftafel reserveren. We nemen daarna contact met u op om in overleg een datum te bepalen. Bij annuleren brengen we 50% van de kosten in rekening.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.