omiVista interactief projectiesysteem - vloer, muur, tafel
0 Reviews | Review toevoegen

omiVista is een interactief projectiesysteem dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. Kan projecteren op de vloer, een tafel, een rolstoelblad of muur. Activeert en ontspant.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

omiVista Interactief projectiesysteem

omiVista is een interactief projectiesysteem, dat reageert op bewegingen en deze omzet in audiovisuele effecten. omiVista kan projecteren op de vloer, op een tafel, op een rolstoelblad. Veeg bladeren weg, verjaag vissen, kleur tekeningen in, trap ballonnen kapot, bespeel muziekinstrumenten en doe nog veel meer, eenvoudig door zittend, of lopend bewegingen te maken over de vloer, of met de armen te bewegen over tafel of muur. omiVista kan ingezet worden voor activeren, bewegen, ontspannen, spelen, en herinneren. Het systeem reageert op elke beweging in het projectiegebied, zodat ook groepsinteractie mogelijk is.

Veelzijdig en aanpasbaar

De omiVista onderscheidt zich van andere projectie- systemen door zijn flexibiliteit en het grote aantal activiteiten. Het systeem heeft standaard ruim 300 apps aan boord (Sensory pakket), of 50 apps speciaal voor ouderen (Care pakket). De apps laten uiteenlopende sensorische werelden zien, met verschillende spel- elementen die verschillende acties vragen van de gebruiker. Met zes 'templates' (Wipe, Water, Splat, Scatter, Zones en Quiz) kunnen verschillende audiovisuele effecten aangeboden worden. De omiVista+ geeft u bovendien de mogelijkheid om activiteiten te veranderen. Met de templates kunt u zelfs uw eigen apps te maken. Gebruik persoonlijke foto’s en video’s, bijvoorbeeld van familieleden, de eigen stad, of een favoriete zanger.

De omiVista is geschikt voor interactief snoezelen, maar ook voor educatieve of therapeutische doeleinden, zowel zelfstandig als groepsgewijs. Het systeem stimuleert bewegingen en stelt gebruikers in staat in een veilige omgeving nieuwe concepten te leren kennen. De omiVista kan een bijdrage leveren aan de communicatieontwikkeling van mensen met een zeer laag ontwikkelingsniveau. Doordat met elke beweging direct een audiovisuele reactie wordt uitgelokt, krijgen deze personen de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving. Wanneer zij zich bewust worden van de eigen invloed op de omgeving, kunnen met behulp van verschillende activiteiten verdere basiscommunicatievaardigheden gestimuleerd worden, zoals actie-reactie, keuzes maken en samenspelen. Op hoger niveau kan spelenderwijs gewerkt worden aan het stimuleren van ruimtelijk bewustzijn, visuele concentratie, timing en probleemoplossen.

Actief aan tafel

Zitten uw cliënten vaak passief aan tafel? Wilt u hen uitlokken tot bewegen, maar is een wandeling voor hen geen optie? Wilt u hun zinvolle dagbesteding bieden, maar hebben zij weinig mogelijkheden? De omiVista kan ook op een tafel projecteren. Combineer de tafelprojectie met het Care pakket om mensen met dementie een mooie dagbesteding te bieden.

Keurze uit twee verschillende activiteitenpaketten

Het Care pakket bevat 50 apps rond aansprekende thema’s, zoals het Nederland van vroeger. In het Sensory pakket zitten maar liefst 300 activiteiten die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor kinderen en mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Therapie

Dankzij de mogelijkheid uw eigen oefeningen te maken, is omiVista ook geschikt voor bijvoorbeeld fysiotherapie, met oefeningen voor balans of motorische ontwikkeling, en educatieve doeleinden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van kleuren, getallen, letters of dieren.

Eenvoudige editor

De omiVista+ versie is voorzien van een eenvoudige editor, waarmee u uw eigen activiteiten kunt maken en het systeem gemakkelijk aanpast aan uw cliënten, uw doel, of bijvoorbeeld de tijd van het jaar.

Raken uw cliënten snel uitgekeken? Wissel af en toe eens van plaatjes. Is er meer nodig om uw cliënten te prikkelen? Gebruik persoonlijke foto’s en video’s, bijvoorbeeld van familieleden, de eigen stad, of een favoriete band. Zijn cliënten snel uitgespeeld? Maak het eens wat moeilijker. Vraag om specifieke antwoorden of reacties. En maak ook eens speciale activiteiten rond Sinterklaas, Kerst, Koningsdag, de seizoenen, sportevenementen en andere feestelijkheden.

In de editor kiest u eenvoudig het gewenste effect (template) en voegt u uw eigen afbeeldingen en geluiden toe. Zo kunt u niet alleen zelf bepalen welke objecten in de projectie te zien zijn, maar ook wat er gebeurt wanneer ze worden aangeraakt. In sommige templates kunt u bovendien de plaats van de objecten bepalen. Daarnaast kunt u zelf het aantal objecten, de snelheid van de bewegingen en de gevoeligheid instellen.

Vloer en/of tafel, mobiel of vast

De omiVista is verkrijgbaar in een vaste en twee mobiele versies. 

De installatieversie wordt vast gemonteerd aan het plafond. Deze versie geeft de grootste projectie en is behalve voor vloerprojectie ook geschikt voor projectie op een tafel, rolstoelblad of tent.

Bij de omiVista Mobiel zijn de onderdelen verpakt in een verrijdbare kast. Doordat de projector dichter bij de grond is geplaatst, is de projectie wat kleiner dan bij de plafondversie, maar nog altijd 200x150 cm. Deze mobiele versie is alleen geschikt voor projectie op de vloer.

Voor projectie op tafel is een aparte mobiele versie beschikbaar: de omiVista Mobii. In vergelijking met vloerprojectie vraagt tafelprojectie om een hogere plaatsing van de projector. Om die reden worden tafelprojecties doorgaans aan het plafond gemonteerd. De unieke omiVista Mobii is voorzien van een elektrische hooglaagverstelling, waarmee u projector eenvoudig naar de juiste hoogte brengt en de projectie passend maakt voor vrijwel elk tafelblad. De omiVista Mobii geeft een breedbeeld projectie van maximaal 160x100 cm.

De omiVista Mobiel en omiVista Mobii hebben stevige wielen, waarmee u ze gemakkelijk naar verschillende afdelingen rijdt.

Combineren

De omi projectiesystemen voor vloer, wand en plafond kunnen met elkaar gecombineerd worden om een complete interactieve ervaring te realiseren. Alle systemen kunnen dan met één bedieningspaneel (omiPad) bediend worden. Dat kan apart, maar ook gelijktijdig, waarbij alle systemen hetzelfde thema volgen (bijvoorbeeld muziek of natuur).

omiVista kan ook gecombineerd worden met oogbesturing. In deze combinatie kunnen mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden de beelden beïnvloeden met hun ogen en zo aan de interactie deelnemen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan 

De prijsstelling is van veel factoren afhankelijk: van het gekozen systeem, de opties en wijze van installeren en instrueren. Wij komen graag vrijblijvend langs om de diverse opties en mogelijkheden op uw locatie te bespreken. Daarna kan een offerte worden opgesteld.  

  vraag vrijblijvend een offerte en een demo aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten