Oer Muziekspeler - ruimte voor duizend nummers
47 Reviews | Review toevoegen

Simpel te bedienen muziekspeler die op een radio lijkt. Perfect voor ouderen met dementie. Voldoende ruimte voor ruim duizend nummers. Met één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen.

€ 159,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Oer Muziekspeler

Nieuw in Nederland: muziekspeler voor ouderen met dementie. Geef iemand met Alzheimer toegang tot zijn/haar eigen muziek. Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Op deze manier kunnen mensen met dementie profiteren van de herstellende werking van muziek.
Het is ons doel om mensen met dementie toegang te geven tot hun eigen favoriete muziek. Voor dit muziekapparaat geldt dan ook dat gebruiksgemak het sleutelwoord is. De OER Muziekspeler heeft het ontwerp van een radio van vroeger, om zo een punt van herkenning te zijn. Ook in zijn gebruik is de muziekspeler uitermate simpel, het heeft namelijk slechts drie opties:

1. Muziek aanzetten: scharnier omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop indrukken
3. Muziek uitzetten: scharnier omlaag

   bekijk de video onderdaan de pagina  

Voordat de muziekspeler klaar is voor gebruik, moet deze ingesteld worden. Het instellen van de muziekspeler wordt gedaan door vrienden, familie of verzorgers. Het instellen bestaat uit twee stappen:

1. Instellen van het volume. Om te voorkomen het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet, wordt dit ingesteld aan de onderkant van de muziekspeler.  
2. Het uploaden van de favoriete muziek: U uploadt eenvoudig muziek naar de muziekspeler via de computer met de bijgeleverde usb-kabel. 

De OER Muziekspeler voorgeprogrammeerd met muziek

Wilt u de OER Muziekspeler voorgeprogrammeerd met muziek? Dat kan sinds kort!  Voor een kleine meerprijs programmeren wij de OER Muziekspeler voor met een afspeellijst naar keuze. Op deze manier is de OER Muziekspeler helemaal klaar. Stekker in het stopcontact en heerlijk genieten van de muziek. U kunt kiezen uit verschillende afspeellijsten. Eventueel kunt u voor meerdere afspeellijste kiezen. De meerprijs hiervoor is €18,99 per afspeellijst. Hieronder de beschikbare afspeellijsten van dit moment:
 
 • Jaren 50 muziek | 40 OER Hollandse hits (Oud Hollandse nummers)
 • Jaren 60 muziek | 100 hits (The best sixties album) TIJDELIJK NIET LEVERBAAR
 • Jaren 70 muziek | 60 classic hits (70s back to school album) TIJDELIJK NIET LEVERBAAR 
 • Jazz muziek | 100 hits (The best jazz album) TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Deze simpele muziekspeler maakt het voor iedereen mogelijk om weer naar zijn/haar favoriete muziek te luisteren.

De invloed van muziek

Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen en zorgt ervoor dat het hele brein actief is als iemand naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Muziek voegt iets toe aan de kwaliteit van leven.

Alles even op een rijtje: 

Eenvoudig en makkelijk te bedienen radio/muziekspeler met één knop
 • Eenvoudig in te stellen muziekspeler
 • Muziekspeler is geschikt voor ouderen met dementie
 • Muziekspeler heeft slechts 3 bedieningsopties (aan, uit en volgende)
 • Voldoende ruimte voor meer dan duizend nummers met een intern geheugen van 4GB
 • Het is mogelijk om aan de achterkant een koptelefoon aan te sluiten
 • Moet aangesloten zijn op het lichtnet om het juiste volume van geluid te garanderen
 • Afmetingen: 39 (b) x 19 (h) x 11 (d) cm
 • Gewicht: 1700 gram

TIP: luister een luisterboek

Alle MP3-bestanden kunnen op de Oer muziekspeler gezet worden. Dus ook een Luisterboek! 
Let wel op: de volgorde van afspelen is de volgorde van uploaden. Dus het slimste is om de audiobestanden 1 voor 1 naar de map van de muziekspeler te verslepen. Op die manier gaat het goed met de volgorde van het verhaal. Het interne geheugen is 4 GB.

Kijk hieronder hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een oudere met dementie die de muziekspeler ontving als cadeau:

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Ivon - 05-07-2021 15:34

Na wat tegenslag met opnemen, op mijn mac werkt het toch net iets anders.. als je het eenmaal door hebt hoe het moet is het prima!
Heb een cd converter aangeschaft hiervoor😉
Ze kan in het verzorgingshuis weer genieten van muziek op haar kamertje!

Brigitte - 29-06-2021 18:26

Hele toffe radio speler. We hebben er wat extra nummers opgezet. Jammer wel dat het geluid aanpassen even een trucje is en niet met knop te bedienen. Maar verder super leuk ding, goed te bedienen en vrolijkt de ruimte op met muziek!
Aanraader voor oudere mensen die altijd zo van muziek houden.

john - 08-06-2021 13:16

Gekocht voor mijn vader die dementerend is. Het is een geweldig apparaat met een voldoende en prima geluid
Met één knop te bedienen. Ruimte genoeg om honderden mp3 songs op te slaan.
Volume is zeer eenvoudig op een vast geluidsniveau in te stellen.
Ideaal voor ouderen die het lastig vinden om allerlei knoppen te bedienen.

Robert - 17-02-2021 21:19

Het is een prachtige radio en erg makkelijk in gebruik
Alleen hij is erg simpel waarom moet hij dan zo duur zijn?
Voor dat zelfde geldt heb ik een tas vol MP3 spelers met veel meer mogelijkheden.
Dat vind ik erg jammer

Binckhorst Rosmalen - 07-09-2020 09:42

U vroeg om een beoordeling van de cd-speler. Onze 33-jarige zoon heeft een verstandelijke beperking en is dol op André Rieu. Klassieke muziek maakt hem rustig. Hij kan het apparaat zelfstandig bedienen op zijn kamer. We hopen maar dat het klepje niet snel afbreekt want het ziet er kwetsbaar uit.

clara - 26-08-2020 21:51

Leuk apparaat met inderdaad een eenvoudige bediening, geluid klinkt goed. Zeer vlotte levering.
De prijs vind ik echter absurd hoog in verhouding tot het materiaal, dit is zeker niet voor iedereen weggelegd om aan te schaffen.
Geeft mij het gevoel dat ik betaal voor de beleving van de muziek en omdat er geen bruikbaar alternatief is kun je het dus zo duur maken zoals je wil.

Marina - 22-07-2020 20:16

Wat een geweldig apparaat. Zeer aan te bevelen. Makkelijk om nummers op te zetten. Er wordt veel gebruik van gemaakt.

familie Van Wijnsberge - 01-06-2020 17:18

we hebben de radio voor onze pa gekocht, hij wordt 94 jaar in oktober en is sinds oktober 2018 weduwnaar (onze ouders waren 66 jaar gehuwd). voor pa is het alleen zijn heel lastig, hij is ook dementerend maar kan dankzij Buurtzorg Sas Van Gent toch nog thuis blijven wonen, hij heeft heel veel CD's, maar het lukte niet meer om ze te laten spelen, vandaar dat wij deze radio voor hem gekocht hebben, en het is fantastisch, zijn favoriete muziek staat erop, en hij toont ons hoe het werkt...hij speelt zelfs mee op zijn mondharmonica, het is dus een absolute aanrader, wat is het goed dat er dergelijke toestellen bestaan.

Wim van de Wiel - 06-04-2020 12:28

heb hierover vorige week een e-mail gestuurd met opmerking van woonzorgcentrum uit Weert
prima apparaat - jammer dat het zo duur is en daardoor worden er veel minder dementerende mensen mee geholpen !
bij mensen met dementie is een oude melodie herkenbaar en mijn dementerende vriend (87 jr) zingt mee en danst !
help deze mensen nog meer door de prijs te verlagen !
mvrgr Wim van de Wiel

Toine - 10-03-2020 19:49

Prima product natuurlijk, fijn dat er een oplossing is voor dementerenden die alle knopjes van hun gebruikelijke radio niet meer uit elkaar kunnen houden. De prijs is natuurlijk een gotspe, staat totaal niet in verhouding tot wat je er voor krijgt. Dit mag de fabrikant zich naar mijn mening wel aantrekken, voelt een beetje als misbruik van een situatie maken. De 30,- extra voor een andere kleur fineer is buiten alle proportie. maar goed, mijn vader heeft er veel plezier mee en dat is natuurlijk belangrijker.

Elisabeth - 30-01-2020 12:54

Heel fijn apparaat, super eenvoudige bediening. Alleen jammer dat mijn moeder zelf het volume niet aan kan passen. Dat kan alleen via een pinnetje in de bodem van het apparaat. Mijn moeder is er erg blij mee, kan ze toch nog haar favoriete muziek luisteren.
Wel vind ik de prijs aan de zeer royale kant.

Sylvaine Mackie - 24-01-2020 14:47

Wij hebben de muziekspeler gekocht voor mijn vader. Hij kan, als gevolg van zijn dementie, zijn vertrouwde CD speler niet meer gebruiken. De muziek speler kan hij wel bedienen en dat betekent dat zijn kamer in het verzorgingshuis waar hij woont, weer gevuld is met de muziek waar hij van houdt. Zo fijn - een echte aanrader dus. Hopelijk is het mogelijk in de toekomst de kostprijs te verlagen zodat de aanschaf van de Oer muziekspeler voor iedereen mogelijk wordt.

Nadine D'haenens - 18-01-2020 13:29

Inderdaad een superleuke manier om muziek terug bij ouderen te brengen die de klassieke platen- en cd-speler niet meer kunnen bedienen door dementie. Heel eenvoudig te programmeren met de lievelingsmuziek van de patiënt.

Negatief is inderdaad de aankoopprijs die dit toestel jammer genoeg niet voor iedereen toegankelijk maakt. Ook wordt er nog een toeslag van 30 Euro gerekend indien je een houtkleurig toestel wenst.

Cok van ‘t Wout - 31-12-2019 13:18

Mijn schoonmoeder heeft Parkinson met dementie en geniet van deze eenvoudige (mono-) speler die ze zelf kan bedienen. Jammer dat zo’n uitgeklede mp3 speler zo veel moet kosten.

Dementie-winkel.nl - 17-07-2019 13:17

Beste meneer Bakker, hartelijk dank voor uw review. De muziekspeler is inderdaad heel functioneel en brengt een hoop, horen wij van velen. We zullen uw opmerking over de prijs meenemen voor de toekomst.

Bob Bakker - 04-07-2019 08:58

De functionaliteit is prima maar de prijs is niet in verhouding met wat er geleverd wordt. Echt veel te duur.

Marja Koot - 20-06-2019 07:49

Wij hebben de radio voor onze moeder gekocht.ze is dement en woont in een verzorgingshuis. Het is een geweldig cadeau! Wat is onze moeder hier blij mee zeg. Me broer heeft er allemaal hollandse liedjes van vroeger op gezet.onze moeder is alleen nog maar aan het zingen en dansen. Echt een geweldig cadeau voor mensen met dementie.

Ada de Vroome - Mudde - 28-05-2019 13:43

Hij is echt super mijn man vind hem geweldig en hij kan hem zo goed zelf bedienen en is er erg blij mee. Zeker een aanrader voor mensen die dementeren

Freek Degen - 12-04-2019 18:16

Geachte lezer,
Ik kan u zeggen dat de muziek box prima aan slaat, ook het personeel is hier zeer content mee. Als mijn vrouw wat onrustig is zetten zij hem aan (klepje omhoog en hij speelt, kamer uit klep om laag). Ik heb hier liederen van Johan de Heer op staan.
Ik wens u succes hiermee. Met vr.gr., Freek Degen

Linda Schuitema - 30-03-2019 12:05

Voor onze vader gekocht. Door zijn dementie kon hij geen muziek meer afspelen. Toen kwamen we deze oerradio tegen. Super! Hij is weer zijn muziek aan het luisteren. Ook andere mensen zijn geïnterseerd. Veel kennen het niet.

Frenk Raijmakers - 28-02-2019 22:59

Een geweldige uitkomst als het geheugen verminderd. Mijn moeder had door dementieklachten problemen om haar muziekspeler te bedienen. Met de Oer muziekspeler is dat nu geen probleem meer.

Jakob - 28-01-2019 17:05

De oerspeler is aangeschaft voor mijn dementerende broer.
Bij het installeren bemerkte ik ook dat de volgorde van liedjes niet behouden wordt, ook ik heb zelf de nummers gecodeerd, dat is niet echt handig, dit zou een standaard instructie kunnen zijn.
Enige zorg maak ik me om de aan/uit hendel, mijn broer had direct de neiging deze door te duwen en af te breken.
Mogelijk is een schuif bediening veiliger.
Nu het apparaat er een tijdje staat, worden ook anderen enthousiast, het is een goede vondst!

Els - 19-01-2019 21:04

Wij kochten de Oer Muziekspeler voor iemand met dementieklachten. Het is een zeer degelijke speler en de bediening is zo simpel dat zelfs dementerenden er vlot mee overweg kunnen.
Op de handleiding staat dat de liedjes erop komen in de volgorde dat ze erop gezet worden. Dat blijkt toch niet zo te gaan. Ze worden alfabetisch gezet. Best is dus om je lijst te nummeren, zodat ze in de volgorde die je zelf koos afspelen. Dit is niets meer dan een handig weetje...
We zochten al haar favoriete muziek bijeen en zetten die erop. Dat ging heel makkelijk!
Ook het volume onderaan instellen ging goed.
Het is echt een absolute aanrader!

E. Mizee - 15-01-2019 12:08

wat een geweldig product is dit.
we kochten hem voor mijn schoonvader die alzheimer heeft en niet meer weet hoe een gewone radio of cd speler werkt. mijn man heeft al zijn cd overgezet zodat hij zijn eigen muziek kan beluisteren , deze radio begrijpt hij heel goed , alleen de klep openen om zijn muziek te horen
en klep dicht en het is weer stil . hoe makkelijk is dat . helemaal geweldig.
echt een aanrader.

Nanne - 04-01-2019 20:48

Super speler, mijn moeder weet door de simpele handeling hoe het werkt! Wat fijn!

Els - 18-11-2018 13:46

Mijn moeder is blij met de Oer Muziekspeler, als ze er aan denkt om hem aan te zetten. Wij stimuleren haar daar toe en dan luistert ze met veel genoegen.

Jacqueline - 04-11-2018 20:29

Mijn vader heeft inmiddels ook de Oer Muziekspeler, hij is gemakkelijk te bedienen en hij is er erg blij mee.
Het opnemen was best een klus maar dat was het waard.

luc van looy - 05-10-2018 18:41

Gekocht voor mijn vader
Perfect in orde
Geweldig
PS score werkt niet
L Van Looy

Anoniem - 21-08-2018 08:15

Aangeschaft voor moeder met dementie. Ze is er heel blij mee. De radio is een echte aanrader.

Zweedijk - 14-06-2018 09:31

Graag zou ik hier mijn ervaringen met het product weergeven: er is echter één maar....in mei besteld, zou in juni geleverd worden, bericht ontvangen dat het nu juli wordt...zeer teleurstellend!�

Daniëlle - 20-04-2018 19:29

Voor mijn dementerende moeder aangeschaft. Zij is heel blij met haar radio.

Mart Bijwaard - 13-04-2018 10:48

Mooi apparaat helemaal in stijl, voor moeder aangeschaft weet nu met een knop radio te bedienen.
Was geleverd met beschadigd frontje maar na een belletje netjes zonder verzend kosten frontje omgeruild binnen 2 dagen
TOPPIE !!
Alleen jammer dat draad antenne niet zo goed werkt in verzorgingshuis met betonnen muren.

Anoniem - 06-04-2018 21:57

Voor Moeder gekocht zeer slecht ziend 94 jaar bevalt prima

noniem - 05-04-2018 11:33

Radio voldoet naar tevredenheid. Prima vormgegeven en gewoon een mooi product. 4 sterren!
Minpuntjes: bij gebruik van USB moet het frontje er voor weg, dit is product technisch gezien prima anders mogelijk.
Een draadantenne werkt slecht in betonnen zorgflats, helaas is er geen kabel aansluiting aanwezig in het product.

Anoniem - 21-03-2018 23:27

voor schoonmoeder met dementie/parkinson gekocht, ze is er blij mee voldoet aan de wensen, ze hoeft maar 1 knop aan of uit te zetten en dat lukt prima, er kan niets mis gaan. een echte aanrader voor mensen die toch nog willen genieten van muziek en zich geen zorgen hoeven te maken over de bediening.
wij hebben 2 usb sticks gekocht en daar haar favoriete muziek op gezet echt een super uitvinding!!!!!!!!

Anoniem - 01-03-2018 08:05

Voor moeder met dementie gekocht. Ze wordt er blij van. Werkt prima!!

Bart - 16-02-2018 09:05

Prima apparaat. Gekocht voor onze moeder met Dementie. Voldoet goed voor haar omdat ze de radio niet ontregelt.

Kees Haasnoot - 30-01-2018 22:34

Mooi produkt. Goed geluid. Mijn moeder; slecht ziend (geboren in 1916), heeft de bediening al snel door. Heel fijn!

Yerun - 02-01-2018 22:41

Prima geluid, eenvoudig in te stellen. Geen ontregeling door te veel knoppen en mogelijkheden; 1 knop en klaar!

Anoniem - 23-12-2017 22:05

gekocht i.v.m. visuele handicap.
Voldoet uitstekend, vooral ook de USB mogelijkheid.
Levering was snel en na gebleken defect zeer snel verholpen.

Jeroen Westra - 20-12-2017 13:18

Wat een uitvinding, dit brengt echt een goed antwoord op een slepend probleem. Te veel knoppen, onoverzichtelijk voor mensen (onze moeder) met dementie. Ze luistert erg graag naar de radio, maar ontregeld hem geregeld omdat ze verdwaald tussen alle opties en mogelijkheden. Eén knop en klaar. Top.

Peter - 02-10-2017 10:58

kort van genoten Moeder is overleden

Ivo Abeloos - 15-09-2017 16:40

Prima radio, met een USB stick vol jaren 40/50/60 muziek top!
Grootmoeder is er blij mee!

Annemieke - 04-06-2017 10:23

Wat een uitkomst! Leuke radio met prima geluid. Mijn moeder is er heel blij mee en was er meteen aan gewend.

José Seijsener - 29-01-2017 19:02

Dank voor de medewerking. Radio precies op tijd voor de verjaardag.
En het was een groot succes met het stickje met jaren 30 tot en met 50 muziek.

Gert Vranken - 28-01-2017 19:18

het is gewoon een topartikel!
Heel leuke radio, prachtig geluid, heel makkelijk te bedienen wat voor oudere mensen heel prettig is, de mogelijkheid tot gebruik van usb-stick gaf de doorslag!
Hééél tevreden!

Leijendekker - 03-08-2016 16:29

Doet wat hij moet doen. Werkt prima. Demente persoon kan hem goed bedienen. Wel even zoeken bij het installeren. Niet helemaal duidelijk dat de snoer en knoppen in de radio zitten.

Laatst bekeken producten