Kijkboek - Mijn broer die had er ook zo één!
0 Reviews | Review toevoegen

Kijkboek uit de Terra reeks met allemaal oude motoren. Het boek neemt u mee naar vroeger, en brengt herinneringen op.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 12,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

A trip down memory lane

De brommers in Mijn broer die had er ook zo één roepen allerlei verloren gewaande herinneringen op. Zodra je dit boek openslaat komt de vertrouwde lucht van tweetaktbenzine je tegemoet. Met de brommer - waarvan er halverwege de jaren zestig ruim 1,7 miljoen in de Lage Landen waren - kon je alle kanten uit.

   Bestellen  
Van een praktisch vervoermiddel werd het in de loop van de jaren zestig een hip statussymbool waarmee je als jongere uitdrukking gaf aan je identiteit. Gekuifd en plat voorover op de buikschuiver met wapperende vossenstaart, of relaxed en langharig achteroverleunend op je Puch met hoog stuur gaf je ronkend je visitekaartje af. Met vele honderden nostalgische, gekke, ontroerende en verbazingwekkende foto's en advertenties van toen. Het vervolg op het succesvolle Mijn vader had er ook zo één!

Recensie

Pure nostalgie voor (niet uitsluitend!) bromfietsliefhebbers. Na een algemene inleiding worden veel bekende merken en typen besproken, waarbij archieffoto’s worden afgewisseld met actuele foto’s en afbeeldingen van folders en advertenties. Tussendoor wordt aandacht besteed aan maatschappelijke ontwikkelingen gerelateerd aan de bromfietser en komt de techniek aan bod. De leesbaarheid laat hier en daar te wensen over door te weinig afgezwakt beeld onder de tekst. Desondanks een prachtig tijdsbeeld dat een blik werpt op de Nederlandse samenleving in de jaren van de wederopbouw. Handig is de inhoudsopgave met de besproken merken. Fraaie en speelse opmaak met prachtige foto’s van gerestaureerde bromfietsen, maar ook van exemplaren met duidelijke sporen van de tand des tijds. Ook allerlei gerelateerde zaken – olieblikken, reclameborden, reparatiesetjes – zijn afgebeeld.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789089896933
Auteur
: Jack Botermans
Kaft
: Hard cover
Uitgever
: Terra