Masterclass ‘Plezierig samenwerken met mantelzorgers’
Masterclass ‘Plezierig samenwerken met mantelzorgers’
0 Reviews | Review toevoegen

Van de zorgprofessional wordt verwacht dat hij mantelzorgers meer betrekt bij de zorg voor de cliënt. De masterclass geeft handreikingen voor die samenwerking met respect voor ieders rol en kwaliteit

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Zorgen voor elkaar wordt weer gewoon. Zorg wordt steeds minder een exclusieve taak voor professionals. Steeds meer wordt van de zorgprofessional verwacht dat hij/zij mantelzorgers betrekt bij de zorg voor de patiënt of cliënt. Maar… hoe doe je dat? Wat kun je van mantelzorgers vragen? Wat zijn hun (on)mogelijkheden? Hoe maak je afspraken en bovenal; welke rol speel jij als professional dan?

Inhoud

In deze masterclass verken je samen met andere zorgprofessionals en mantelzorgers nieuwe mogelijkheden voor het invullen van je rol als professional in relatie tot mantelzorgers. Je leert op zoek te gaan naar de eigen mogelijkheden van de cliënt en zijn naasten en te ontdekken hoe je dat het beste kunt ondersteunen met oog voor eigen kracht en eigen regie.

Programma

Na een korte kennismaking en inleiding in het denken in versterkende systemen gaan we met praktijkvoorbeelden aan de gang. Voorbeelden van al dan niet geslaagde samenwerking met mantelzorgers. Vragen over hoe het wél zou kunnen. We gaan samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor plezierige samenwerking.  

De open masterclass wordt gegeven door Marjo Brouns en Cora Postema. Zij geven als “Sprekende mantelzorgers’ lezingen, workshops en gastlessen. Zij zijn ervaren mantelzorgers en beschikken over vele voorbeelden van al dan niet geslaagde samenwerking met professionals.

Praktische informatie - op eigen locatie

  • Een masterclass duurt één dag, van 10-16 uur. Maximale groepsgrootte 12 personen. 
  • Een training kan ook onderdeel zijn van een verandertraject. Ook hierin bieden we ondersteuning in de vorm van klankbordsessies, coaching, inspiratiebijeenkomsten etc.
  • Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten